ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ARIGO 51 WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - ARIGO 51 WG

σπονδυλωτή σετάρια: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

ARIGO 51 WG

Mesotrione 36% / Nicosulfuron 12% / Rimsulfuron 3%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 44.55%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ARIGO 51 WG για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. Το Mesotrione ανήκει στην οικογένεια στην ομάδα των τρικετόνων. Σε είδη ευπαθών ζιζανίων, η ένωση αναστέλλει το ένζυμο HPPD (hydroxy phenylpyruvate dioxygenase), το οποίο είναι βασικός καταλύτης στην πορεία της βιοσύνθεσης, που οδηγεί, μέσω του ομογεντισικού οξέος (HGA) και της πλαστοκινόνης σε καροτενοειδή. Το ένζυμο HPPD καταλύει τον σχηματισμό HGA από το υπόστρωμα του p-υδροξυφαινυλικού πυροσταφυλικού οξέος (HPPA). Επειδή το mesotrione είναι δομικά παρόμοιο με το συγκεκριμένο υπόστρωμα, ενεργεί με ανταγωνιστική αναστολή. Τα καροτενοειδή είναι βασικά συστατικά στην παραγωγή χλωροφύλλης και οποιαδήποτε αναστολή αυτής της διαδικασίας οδηγεί σε λεύκανση των φυτικών ιστών. Τα nicosulfuron και rimsulfuron ανήκουν στην ομάδα των σουλφονυλουριών. Και οι δύο δραστικές ουσίες δρουν κύρια από το φύλλωμα και λιγότερο από τις ρίζες ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθεί ελάχιστη υπολειμματική δράση σε εδάφη με χαμηλή οργανική ύλη, αμμώδη υπό ιδανικές συνθήκες υγρασίας. Γενικά, το ARIGO 51WG καταπολεμά τα ζιζάνια μέσω δράσης στα φύλλα και τις ρίζες. Το ARIGO 51WG αποδίδει καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ενεργά αναπτυσσόμενα ζιζάνια.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος. Το ARIGO 51WG εφαρμόζεται μεταφυτρωτικά σε καλλιέργειες, χρησιμοποιώντας ψεκαστήρες κάλυψης τοποθετημένους σε τρακτέρ και κατευθυνόμενους στο έδαφος και όγκους που κυμαίνονται μεταξύ 20–40 λιτ/στρ.
1.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι
μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους.
2.Δε θα πρέπει να εφαρμόζεται αν τα φυτά βρίσκονται σε δυσμενείς συνθήκες για την ανάπτυξη
τους λόγο παγετού, ξηρασίας, υγρασίας, ασθενειών, παρασίτων , έλλειψης θρεπτικών ουσιών
και / ή άλλων συνθηκών. Η εφαρμογή σε ιδιαίτερα ελαφρύ αμμώδες έδαφος αυξάνει τον
κίνδυνο από τους προαναφερθέντες παράγοντες καταπόνησης.
3.Εφαρμόστε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 4°C και 25°C. Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 5°C για μεγάλο διάστημα ή έχει διαφορά περισσότερο από 17°C μεταξύ ημέρας και νύχτας.
4.Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι ανώτερη των 35°C και σε έντονη
ηλιοφάνεια.
5.Όταν η χρήση του Arigo® γίνεται σε περίοδο υψηλής θερμοκρασίας, συνιστάται οι εφαρμογές
να γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, ώστε να επικρατούν πιο ευνοϊκές συνθήκες
θερμοκρασίας και υγρασίας και να περιοριστεί ο κίνδυνος πολύ γρήγορης εξάτμισης του
διαλύματος.
6.Η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή λαδιού Codacide EC στη δόση των 125 κ.εκ./στρέμμα είναι απαραίτητη για τη δράση του
ζιζανιοκτόνου.
7.Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG σε βρεγμένα φυτά (βροχή ή δροσιά).
8.Για την καλύτερη δυνατή διείσδυση του Arigo® στα φυτά, απαιτείται χρονικό διάστημα
τουλάχιστον 4 ωρών ανάμεσα σε εφαρμογή και βροχή.
9.Να μην εφαρμόζεται σε αραβόσιτο που έχει περάσει το στάδιο των οκτώ φύλλων.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και στο στάδιο της ζωηρής ανάπτυξής τους. 2.Δε θα πρέπει να εφαρμόζεται αν τα φυτά βρίσκονται σε δυσμενείς συνθήκες για την ανάπτυξη τους λόγο παγετού, ξηρασίας, υγρασίας, ασθενειών, παρασίτων , έλλειψης θρεπτικών ουσιών και / ή άλλων συνθηκών. Η εφαρμογή σε ιδιαίτερα ελαφρύ αμμώδες έδαφος αυξάνει τον κίνδυνο από τους προαναφερθέντες παράγοντες καταπόνησης. 3.Εφαρμόστε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 4°C και 25°C. Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 5°C για μεγάλο διάστημα ή έχει διαφορά περισσότερο από 17°C μεταξύ ημέρας και νύχτας. 4.Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG όταν η θερμοκρασία είναι ανώτερη των 35°C και σε έντονη ηλιοφάνεια. 5.Όταν η χρήση του Arigo® γίνεται σε περίοδο υψηλής θερμοκρασίας, συνιστάται οι εφαρμογές να γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, ώστε να επικρατούν πιο ευνοϊκές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και να περιοριστεί ο κίνδυνος πολύ γρήγορης εξάτμισης του διαλύματος. 6.Η προσθήκη μη ιονιζόμενου επιφανειοδραστικού VIVOLT σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο ή λαδιού Codacide EC στη δόση των 125 κ.εκ./στρέμμα είναι απαραίτητη για τη δράση του ζιζανιοκτόνου. 7.Μην εφαρμόζετε το ARIGO 51WG σε βρεγμένα φυτά (βροχή ή δροσιά). 8.Για την καλύτερη δυνατή διείσδυση του Arigo® στα φυτά, απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 ωρών ανάμεσα σε εφαρμογή και βροχή. 9.Να μην εφαρμόζεται σε αραβόσιτο που έχει περάσει το στάδιο των οκτώ φύλλων.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ