ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ - ALLIANCE WG - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ - ALLIANCE WG

Παπαρούνα: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

ALLIANCE WG

Diflufenican 60% / metsulfuron-methyl 6%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 31.94%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ALLIANCE WG για χρηση σε ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ευρέως φάσματος μεταφυτρωτικό Ζιζανιοκτόνο για την αντιμετώπιση πλατυφύλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες σιτηρών. Απορροφάται από το φύλλωμα και τις ρίζες. Δρα τόσο σε ζιζάνια που έχουν φυτρώσει κατά τη στιγμή της εφαρμογής, ενώ λόγω της υπολειμματικής διάρκειάς του ελέγχει και ζιζάνια που βλαστάνουν σε διάστημα μερικών εβδομάδων από την εφαρμογή. Σε βιοχημικό επίπεδο, το Diflufenican αναστέλλει τη βιοσύνθεση των καροτενοειδών, ενώ το Metsulfuron-methyl παρεμποδίζει τη δράση της συνθετάσης του οξειγαλακτικού (ALS).
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος μεταφυτρωτικός ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 10 – 40 λίτρα νερό/στρέμμα και πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI). Χρησιμοποιήστε ακροφύσια (μπεκ) μειωμένης διασποράς.
Για καλύτερο έλεγχο των ζιζανίων προτείνεται η εφαρμογή του όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε νεαρό στάδιο, κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξής τους. Για τις Βερόνικες η εφαρμογή να γίνεται πριν το 2ο φύλλο.
1. Μη το χρησιμοποιείτε σε καλλιέργειες που υποφέρουν από νεροκρατήματα, παγετό ή παρατεταμένη ξηρασία.
2. Μη το χρησιμοποιείτε αν αναμένεται να επικρατήσουν αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες.
3. Μη ψεκάζετε όταν φυσάει.
4. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας, μη σπέρνετε ή φυτεύετε οποιαδήποτε καλλιέργεια εκτός σιτηρών για διάστημα 4 μηνών. Σε αυτή την περίπτωση να μην γίνει χρήση φυτοπροστατευτικού προϊόντος με δραστική ουσία metsulfuron -methyl

Διαχείριση Ανθεκτικότητας: Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας .
Μετά στη συγκομιδή της καλλιέργειας, στον αγρό που έγινε εφαρμογή του Alliance WG μπορούν να σπαρθούν μετά από άροση οι ακόλουθες καλλιέργειες.
• Σε φθινοπωρινή σπορά: Σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τριτικάλε), Φασόλια, Ελαιοκράμβη.
• Σε ανοιξιάτικη σπορά (τον επόμενο χρόνο): Σιτηρά, Ελαιοκράμβη, Τεύτλα, Φασόλια, Ηλίανθο, Αραβόσιτο, Πατάτα, Σόγια, Λινάρι, Σόργο, Σκάρολα.
Μη σπέρνετε ή φυτεύετε οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια για διάστημα 16 μηνών.
Συνθήκες εφαρμογής: Για καλύτερο έλεγχο των ζιζανίων προτείνεται η εφαρμογή του όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε νεαρό στάδιο, κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξής τους. Για τις Βερόνικες η εφαρμογή να γίνεται πριν το 2ο φύλλο. 1. Μη το χρησιμοποιείτε σε καλλιέργειες που υποφέρουν από νεροκρατήματα, παγετό ή παρατεταμένη ξηρασία. 2. Μη το χρησιμοποιείτε αν αναμένεται να επικρατήσουν αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες. 3. Μη ψεκάζετε όταν φυσάει. 4. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας, μη σπέρνετε ή φυτεύετε οποιαδήποτε καλλιέργεια εκτός σιτηρών για διάστημα 4 μηνών. Σε αυτή την περίπτωση να μην γίνει χρήση φυτοπροστατευτικού προϊόντος με δραστική ουσία metsulfuron -methyl Διαχείριση Ανθεκτικότητας: Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας . Μετά στη συγκομιδή της καλλιέργειας, στον αγρό που έγινε εφαρμογή του Alliance WG μπορούν να σπαρθούν μετά από άροση οι ακόλουθες καλλιέργειες. • Σε φθινοπωρινή σπορά: Σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, τριτικάλε), Φασόλια, Ελαιοκράμβη. • Σε ανοιξιάτικη σπορά (τον επόμενο χρόνο): Σιτηρά, Ελαιοκράμβη, Τεύτλα, Φασόλια, Ηλίανθο, Αραβόσιτο, Πατάτα, Σόγια, Λινάρι, Σόργο, Σκάρολα. Μη σπέρνετε ή φυτεύετε οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια για διάστημα 16 μηνών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
NUFARM GmbH & Co KG
St-Peter Strasse, 25
A-4021
Linz
AUSTRIA
TEL: +43 70 69182313
FAX: +43 70 6918 2004
e-mail: Eric.Gibert@at.nufarm.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
GREENFARM ΧΗΜΙΚΑ A.E.
Μεσογείων 467 & Γούναρη 40
15343
Αγ. Παρασκευή
TEL: 2106990932
FAX: 210 69 90 862
e-mail: info@gr.nufarm.com

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ