ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - PRIMERO 4 OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - PRIMERO 4 OD

Σολανόν το κίτρινο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

PRIMERO 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.61%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του PRIMERO 4 OD για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό και μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος και με πίεση μικρότερη από 2,5Αtm (40 psi) με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας.
1)Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-9 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου
2)Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-20 ημέρες, ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 50-100 κ. εκ./στρέμμα στα στάδιο των 3-5 φύλλων του αραβοσίτου και 2η εφαρμογή με δόση 50-100 κ. εκ./στρέμμα. Η δόση της δεύτερης εφαρμογής υπολογίζεται έτσι ώστε η συνολική εφαρμογή να μην υπερβαίνει τη δόση 150 κ.εκ./στρ./έτος.
-Να αποφεύγεται η χρήση ολοκλήρου του φυτού του αραβοσίτου ως ζωοτροφή, πριν την ωρίμανσή του.
-Μην ψεκάζετε όταν φυσάει και αντίθετα με την φορά του ανέμου.
-Μην διπλοψεκάζετε τα άκρα των ζωνών.
-Βέλτιστες θερμοκρασίες για την εφαρμογή: 15-25°C.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Primero 4 OD, στον ίδιο αγρό την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος 3 εβδομάδες μετά.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιαδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του Primero 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό (6 ώρες).
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-9 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου 2)Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-20 ημέρες, ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 50-100 κ. εκ./στρέμμα στα στάδιο των 3-5 φύλλων του αραβοσίτου και 2η εφαρμογή με δόση 50-100 κ. εκ./στρέμμα. Η δόση της δεύτερης εφαρμογής υπολογίζεται έτσι ώστε η συνολική εφαρμογή να μην υπερβαίνει τη δόση 150 κ.εκ./στρ./έτος. -Να αποφεύγεται η χρήση ολοκλήρου του φυτού του αραβοσίτου ως ζωοτροφή, πριν την ωρίμανσή του. -Μην ψεκάζετε όταν φυσάει και αντίθετα με την φορά του ανέμου. -Μην διπλοψεκάζετε τα άκρα των ζωνών. -Βέλτιστες θερμοκρασίες για την εφαρμογή: 15-25°C. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Primero 4 OD, στον ίδιο αγρό την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος 3 εβδομάδες μετά. Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιαδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του Primero 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό (6 ώρες).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
Rotam Agrochemical Co. Ltd. (Hong Kong)
Unit 6 26/F Trend Centre 29 Cheung Lee Street
Chai Wan, Hong Kong
CHINA
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕΒΕ
ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΥ ΟΤ 20
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 798021
FAX: 2310 545036
e-mail: info@profarm.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ