ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CAMIX 560 SE - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ - CAMIX 560 SE

Σολανόν το κίτρινο: Πλατύφυλλα Ετήσια ζιζάνια

CAMIX 560 SE

S-metolachlor 50% / Mesotrione 6%

Γαλακτώδες αιώρημα (SE) / Βοηθητικές ουσίες: 44.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CAMIX 560 SE για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Το mesotrione παρεμποδίζει την βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης με δράση στο ένζυμο 4-HPPD με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης των καροτινοειδών. Το S-metolachlor απορροφάται κυρίως από το στέλεχος και το κολεόπτιλο και λιγότερο από τις ρίζες. Στα ζιζάνια παρεμποδίζεται η διαίρεση των κυττάρων και η ανάπτυξη βλαστών και ριζών.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου με χαμηλή πίεση και ψεκαστικό υγρό 30-40 λίτρα ανά στρέμμα. Κατά τη διάρκεια του
ψεκασμού, το ψεκαστικό υγρό να αναδεύεται συνεχώς.
1.Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη.
2.Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή αν δεν περάσουν 60 ημέρες
από την εφαρμογή.
Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο
χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο.
Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο (5 μήνες μετά την
εφαρμογή) να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη) και χειμερινή ελαιοκράμβη και την επόμενη άνοιξη (12 μήνες μετά την εφαρμογή) ηλίανθος και βαμβάκι αφού προηγηθεί
βαθιά άροση.
Να μην σπέρνονται ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν 24 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη. 2.Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή αν δεν περάσουν 60 ημέρες από την εφαρμογή. Να μην εφαρμόζεται σε γλυκό καλαμπόκι και σε καλαμπόκι που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος την ίδια καλλιεργητική περίοδο. Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο (5 μήνες μετά την εφαρμογή) να σπαρούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη) και χειμερινή ελαιοκράμβη και την επόμενη άνοιξη (12 μήνες μετά την εφαρμογή) ηλίανθος και βαμβάκι αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Να μην σπέρνονται ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν 24 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ