Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

ISOMATE® OFM rosso FLEX

(z)-8-dodecen-1-yl-acetate 86% / (e)-8-dodecen-1-yl-acetate 5.1% / (z)-8-dodecen-1-ol 0.9%

Διαχυτήρες εμποτισμένων δακτυλίων (VP) / Βοηθητικές ουσίες: 4%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΔΩΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του ISOMATE® OFM rosso FLEX για χρηση σε ΚΥΔΩΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διαχυτήρες ελεγχόμενης απελευθέρωσης φερομόνης για την παρεμπόδιση της σύζευξης των εντόμων Grapholitha molesta και Grapholita funebrana (καρπόκαψα) στα Πυρηνόκαρπα και Μηλοειδη. Η φερομόνη προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό των αρσενικών ακμαίων ατόμων και τελικά την αδυναμία συνεύρεσης με τα θηλυκά άτομα του πληθυσμού. Δεν έχει καμία επίδραση στα θηλυκά ακμαία, τα αυγά ή τις προνύμφες.
Μέθοδος εφαρμογής: Οι διαχυτήρες φερομόνης ISOMATE® OFM rosso FLEX αφού ανοιχτούν, αναρτώνται – ομοιόμορφα κατανεμημένοι - σε κλαδιά που βρίσκονται στο 1/3 πάνω (υψηλότερο) μέρος των δένδρων, αποφεύγοντας την απευθείας έκθεσή τους στο ηλιακό φως, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει επιτάχυνση της απελευθέρωσης των φερομονών. Σε δέντρα ύψους μεγαλύτερο από 4 μέτρα συνιστάται να τοποθετηθεί το 1/3 των διαχυτήρων στο πάνω μέρος
των δένδρων και τα 2/3 στο χαμηλότερο μέρος των δένδρων.
Χρόνος εφαρμογής: Για τον καθορισμό του χρόνου εφαρμογής χρησιμοποιείστε παγίδες παρακολούθησης πληθυσμού (monitoring) και τοποθετείστε τους διαχυτήρες με την πρώτη σύλληψη εντόμων. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν οι διαχυτήρες πριν να αρχίσει η πτήση των ακμαίων της γενιάς που διαχειμάζει, δηλαδή με την έναρξη της πτήσης των πρώτων ακμαίων.
1.Ανάλογα με την έκταση του αγροτεμαχίου, τη δομή των φυτών και την πίεση της προσβολής. Στην περίμετρο του αγροτεμαχίου πρέπει να γίνεται συμπληρωματική ανάρτηση διαχυτήρων και επίσης, όπου είναι δυνατόν, να επεκτείνεται η ανάρτηση και πέρα από το αγροτεμάχιο
2.Τοποθετήστε στο αγροτεμάχιο φερομονικές παγίδες παρακολούθησης (monitoring) και ελέγχετε κάθε εβδομάδα τις συλλήψεις. Ελέγχετε επίσης τα καρπίδια κάθε 1 - 2 εβδομάδες.
3.Σε ήπια κλίματα οι διαχυτήρες απελευθερώνουν σταθερά φερομόνες επί 150 τουλάχιστον ημέρες. Η διάρκεια του διαχυτήρα μπορεί να μειωθεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και ισχυρών ανέμων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες συνίσταται η χρήση συνδυασμένων μεθόδων καταπολέμησης.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Ανάλογα με την έκταση του αγροτεμαχίου, τη δομή των φυτών και την πίεση της προσβολής. Στην περίμετρο του αγροτεμαχίου πρέπει να γίνεται συμπληρωματική ανάρτηση διαχυτήρων και επίσης, όπου είναι δυνατόν, να επεκτείνεται η ανάρτηση και πέρα από το αγροτεμάχιο 2.Τοποθετήστε στο αγροτεμάχιο φερομονικές παγίδες παρακολούθησης (monitoring) και ελέγχετε κάθε εβδομάδα τις συλλήψεις. Ελέγχετε επίσης τα καρπίδια κάθε 1 - 2 εβδομάδες. 3.Σε ήπια κλίματα οι διαχυτήρες απελευθερώνουν σταθερά φερομόνες επί 150 τουλάχιστον ημέρες. Η διάρκεια του διαχυτήρα μπορεί να μειωθεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και ισχυρών ανέμων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες συνίσταται η χρήση συνδυασμένων μεθόδων καταπολέμησης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Shin-Etsu Chemical Co. Ltd. (Tokyo)
4-1, Marunouchi 1-chome, Chiyoda-ku
100-0005
Tokyo
JAPAN
TEL: +81-3 32465280
FAX: +81-3 3246-5371
e-mail: pheromone@shinetsu.jp
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Anthesis Ι.Κ.Ε.
Εμ. Μπενάκη 8
14561
Κηφισιά, Αθήνα
TEL: (+30)210 8012367
FAX: (+30)210 62 33196
e-mail: info@anthesis.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΚΥΔΩΝΙΑ