Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες Ζωϊκων εχθρών και εντομων

Καρποκαψα -

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του εχθρού

Καρπόκαψα (Grapholitha molesta): Έχει συνήθως 4 - 5 γενιές το έτος Την άνοιξη εμφανίζονται τα ενήλικα της διαχειμάζουσας γενεάς και ωοτοκούν στα φύλλα και στους νεαρούς βλαστούς. Η νεαρή προνύμφη μπαίνει μέσα στο νεαρό βλαστό και ορύσσει στοά κατά μήκος αυτού. Όταν συμπληρώσει την ανάπτυξή της ως βλαστορύκτης, η προνύμφη της 1ης γενεάς πηγαίνει και νυμφώνεται σε ρωγμές του φλοιού και άλλες προστατευμένες θέσεις. Τα ενήλικα των επόμενων γενεών ωοτοκούν στα φύλλα, τους βλαστούς, τους ποδίσκους ή τους καρπούς.

Συμπτώματα: Εντοπίζονται στον μολυσμένο καρπό μια ομάδα στοών διαμέτρου 0,5 χιλ., που τρέφεται μασώντας τον. Συνήθως συνοδεύεται από έκκριση μελιτώματος. Ο καρπός παίρνει χρώμα βιολετί λόγω της αναγκαστικής ωρίμανσης, και στο τέλος Ιουνίου πέφτει. 

Αντιμετώπιση:
α)
 Ο χειμερινός ψεκασμός του κορμού και των βραχιόνων σκοτώνει ορισμένο ποσοστό των προνυμφών που διαχειμάζουν. 
β) Κατά την βλαστική περίοδο οι εντομοκτόνες επεμβάσεις στοχεύουν στην ταυτόχρονη καταπολέμηση και της Ανάρσιας (Anarsia lineatella)
γ) Γίνεται παρακολούθηση του πληθυσμού με φερομονικές παγίδες και δίνονται κατ΄ έτος οδηγίες ως προς τις κατάλληλες ημερομηνίες για την εφαρμογή των εντομοκτόνων.

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (εντομοκτόνα / νηματοδοκτόνα / ακαρεοκτόνα) για την αντιμετώπιση του ζωϊκου εχθρού, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης , καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection