Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ - Θριπες

Εφαρμογή του MINECTO ALPHA 10/1,25 SC για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

MINECTO ALPHA 10/1,25 SC

cyantraniliprole 10% / Acibenzolar-s-methyl 1.25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 89.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του MINECTO ALPHA 10/1,25 SC για χρηση σε ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Tο σκεύασμα είναι εντομοκτόνο που συνδυάζει δύο δραστικές ουσίες, το cyantraniliprole ένα εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των αλευρωδών, των θριπών, των λεπιδόπτερων, της τούτα και της λιριόμυζας και το acibenzolar-s-methyl έναν ενεργοποιητή του μηχανισμού άμυνας του φυτού για τη μείωση προσβολών από ιούς. Το δραστικό συστατικό cyantraniliprole, ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικών διαμιδίων και δρα μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλεί την απελευθέρωση ασβεστίου από τις εσωτερικές αποθήκες των μυών των εντόμων, με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων. Το cyantraniliprole δρα κυρίως από στομάχου και έχει περιορισμένη δράση επαφής. Το δραστικό συστατικό acibenzolar-s-methyl ανήκει στην χημική οικογένεια των βενζοθειαδιαζολικών. Είναι διασυστηματικός ενεργοποιητής των μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR) προσλαμβάνεται γρήγορα από όλα τα μέρη του φυτού αλλά και από τις ρίζες και με το μεταβολίτη του μετακινείται άκρο και βασιπεταλικά σε όλα τα φυτικά μέρη.
Μέθοδος εφαρμογής: Το προϊόν εφαρμόζεται είτε με ψεκασμό φυλλώματος ή με στάγδην άρδευση.
1.Στην ίδια καλλιεργητική περίοδο μπορείτε να εφαρμόσετε το σκεύασμα είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε με στάγδην άρδευση (όχι και με τους δύο τρόπους εφαρμογής).
2.Να μην υπερβαίνετε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εφαρμογών (κάθε 2 ή 3 χρόνια) όπως αυτός ορίζεται ανά καλλιέργεια και ανά τρόπο εφαρμογής.
3.To σκεύασμα έχει συμπληρωματική δράση κατά των ιώσεων σε καλλιέργειες λαχανικών μέσω της καταπολέμησης των εντόμων-φορέων ιών αλλά και της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR).
4.Το σκεύασμα μπορεί να συμπεριληφθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (ΙΡΜ).
5.Ο μικρός όγκος του ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης που προβλέπονται ανα καλλιέργεια και με τον μεγαλύτερο όγκο κατά τα τελευταία.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Στην ίδια καλλιεργητική περίοδο μπορείτε να εφαρμόσετε το σκεύασμα είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε με στάγδην άρδευση (όχι και με τους δύο τρόπους εφαρμογής). 2.Να μην υπερβαίνετε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εφαρμογών (κάθε 2 ή 3 χρόνια) όπως αυτός ορίζεται ανά καλλιέργεια και ανά τρόπο εφαρμογής. 3.To σκεύασμα έχει συμπληρωματική δράση κατά των ιώσεων σε καλλιέργειες λαχανικών μέσω της καταπολέμησης των εντόμων-φορέων ιών αλλά και της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR). 4.Το σκεύασμα μπορεί να συμπεριληφθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (ΙΡΜ). 5.Ο μικρός όγκος του ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης που προβλέπονται ανα καλλιέργεια και με τον μεγαλύτερο όγκο κατά τα τελευταία.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 14/09/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ