Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

SCHOLAR 230SC

Fludioxonyl 23%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 79%


Οδηγίες εφαρμογής για ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SCHOLAR 230SC για χρηση σε ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το SCHOLAR είναι ένα μυκητοκτόνο με βάση την ουσία fludioxonil, που ανήκει στην ομάδα των φαινυλοπυρρόλων. Είναι ένα μυκητοκτόνο επιφανειακής δράσης που δρα προληπτικά (παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπόρων και την ανάπτυξη του βλαστικού σωλήνα). Η ουσία fludioxonil διεγείρει τη σύνθεση της γλυκερόλης, ενός ρυθμιστή της οσμωτικής ενδοκυτταρικής πίεσης των μυκήτων. Το SCHOLAR ενδείκνυται για χρήση μετά τη συγκομιδή για τον έλεγχο των μετασυλλεκτικών σήψεων των καρπών.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμόζετε το προϊόν το συντομότερο δυνατό μετά την συγκομιδή, μέσω του συστήματος καταιονισμού (drencher) ή με εμβάπτιση (Dip) για 30 δευτερόλεπτα σε διάλυμα του σκευάσματος. Στα ροδάκινα, δαμάσκηνα και εσπεριδοειδή μπορεί το προϊόν να εφαρμοστεί και με απευθείας ψεκασμό των καρπών μετά τη συγκομιδή τους (On-line
pulverisation).
-Μετά την εφαρμογή του προϊόντος στους καρπούς πρέπει να αφήσετε το διάλυμα να στεγνώσει πριν συσκευαστούν.
-Το Scholar είναι σταθερό σε μέσα όπου το pH κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 5 με 9.
-Τα επεξεργασμένα φρούτα, δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως, επειδή το Scholar μπορεί να φωτοαποικοδομηθεί.
*Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στα Ρόδια και στα ακτινίδια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις του σκευάσματος ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: -Μετά την εφαρμογή του προϊόντος στους καρπούς πρέπει να αφήσετε το διάλυμα να στεγνώσει πριν συσκευαστούν. -Το Scholar είναι σταθερό σε μέσα όπου το pH κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 5 με 9. -Τα επεξεργασμένα φρούτα, δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως, επειδή το Scholar μπορεί να φωτοαποικοδομηθεί. *Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στα Ρόδια και στα ακτινίδια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις του σκευάσματος ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/06/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)

Επιστροφή στην σελίδα ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ