Από την έκπτυξη του 2ου
φύλλου έως την πλήρη
ωρίμανση
(BBCH 12-89)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 1
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 50 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 6
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Από την έκπτυξη του 2ου
φύλλου έως την πλήρη
ωρίμανση
(BBCH 12-89)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Από την έκπτυξη του 2ου φύλλου έως το τέλος της άνθησης
(BBCH 12-69)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 1
Για την καλλιέργεια "ΑΝΤΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος. Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή. Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο, ακαρεοκτόνο και μυκητοκτόνο επαφής. Η δ.ο «orange oil» είναι εκχύλισμα του Αurantii dulcis με κύριο συστατικό το d-limonene (μονοτερπένιo). Επιδρά στην διαπερατότητα του εξωσκελετού των εντόμων και των ακάρεων και των εξωτερικών μεμβρανών των μυκήτων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός της φυλλικής επιφάνειας.
Συνθήκες εφαρμογής: -Κατά την εφαρμογή το σκεύασμα προτείνεται να συνδυάζεται με αντιαφριστικό.
-Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στα καλλωπιστικά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα.
-Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος είναι μέτρια και διαφοροποιείται ανάλογα του εχθρού/ παθογόνου.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες ελιάς, φιστικιάς, αμυγδαλιάς, φράουλας (Θ), κολοκυθιού (Υ) και καρπουζιού. Για τις εν λόγω χρήσεις, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
**«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη στην καλλιέργεια της πορτοκαλιάς και κατά του Spodoptera frugiperda στην καλλιέργεια της τομάτας. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)