Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

Tucana Flex EC

Pyraclostrobin 20%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.12%


Επιτρεπόμενη χρήση / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις σύμφονα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δωσεις και τρόπο εφαρμογης του Tucana Flex EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το Tucana Flex EC είναι ένα μυκητοκτόνο με δράση κατά των ασθενειών που προσβάλουν το φύλλωμα των σιτηρών (σιτάρι, κριθάρι, τριτικάλε) καθώς και του αραβοσίτου. Επίσης έχει επίδραση στη φυσιολογία των φυτών ακόμη και απουσία ορατών συμπτωμάτων ασθένειας. Περιέχει Pyraclostrobin το οποίο παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση. Παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογένεση. Μετά την εφαρμογή του, απορροφάται μερικώς από τα φύλλα, το οποίο εξηγεί τη προστατευτική, διελασματική και τοπικά διασυστηματική του δράση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως βλάστησης.
Το Tucana Flex EC έχει επίδραση στη φυσιολογία των φυτών των σιτηρών, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής, ακόμη και σε συνθήκες απουσίας ορατών συμπτωμάτων της ασθένειας.
1.Εφαρμόστε το σκεύασμα προληπτικά ή όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας.
2.Σε περίπτωση υψηλής έντασης προσβολής της ασθένειας, σε υψηλές βροχοπτώσεις ή σε υψηλό ρυθμό αύξησης της βλάστησης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται η υψηλότερη δόση διατηρώντας ένα μεσοδιάστημα για τον επόμενο ψεκασμό ίσο με 21 ημέρες.
3.Συστήνεται η χρήση των όγκων του ψεκαστικού υγρού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια πλήρης και ομοιογενής κάλυψη της βλάστησης.
4.Στον Ηλίανθο, το σκεύασμα έχει σημαντική δευτερεύουσα δράση στην Αλτερνάρια και στο Ωίδιο.
Φυτοτοξικότητα
Το προϊόν, στις συνιστώμενες δόσεις, έχει δείξει άριστη εκλεκτικότητα σε όλες τις ποικιλίες του σιταριού, του κριθαριού και του αραβοσίτου που εξετάστηκαν.
Σε περίπτωση ανάμιξης με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, συστήνεται να γίνονται δοκιμαστικές φυτά πριν να διευρυνθεί η εφαρμογή σε όλη την έκταση της καλλιέργειας.
Προειδοποίηση – Σε περίπτωση ανάμιξης με άλλα σκευάσματα, πρέπει να διατηρείται το μακρύτερο διάστημα για την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή. Πρέπει επίσης να τηρούνται οι
προφυλάξεις που προβλέπονται για τα πιο τοξικά προϊόντα. Αν συμβούν περιστατικά δηλητηρίασης, ενημερώστε το γιατρό για την ανάμιξη που πραγματοποιήθηκε.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη. 150 κ.εκ. έως 1 λίτρο. PA/PE (COEX).
2.Δοχείο. 3 έως 10 λίτρα. PA/PE (COEX).


Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025