Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

BELIUR 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.5%


Επιτρεπόμενη χρήση / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις σύμφονα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δωσεις και τρόπο εφαρμογης του BELIUR 4 OD εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση μικρότερη των 2,5 atm με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, με μπεκ τύπου σκούπας
Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου
Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50κ.εκ/στρέμμα.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας
Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το BELIUR 4 OD, στον ίδιο αγρό, και κατά την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του BELIUR 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άρωση.
Φυτοτοξικότητα
Το προϊόν να μη χρησιμοποιείται όταν ο αραβόσιτος βρίσκεται υπό stress υγρασίας και σε θερμοκρασίες πάνω από 25°C και κάτω από 10°C.
Κατά την πρώτη - δεύτερη εβδομάδα μετά την εφαρμογή είναι δυνατόν να παρατηρηθούν χλωρώσεις στα φύλλα του καλαμποκιού. Το φαινόμενο αυτό είναι συνάρτηση της χρησιμοποιούμενης δόσεως, είναι δε παροδικό. Δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της καλλιέργειας ή τις αποδόσεις.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται στο γλυκό καλαμπόκι καθώς και σε αραβοσίτο που προορίζεται για σπορά.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλες. 250 κ.εκ..εως 1 λίτρο. HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας).
2.Δοχεία. 3 έως 5 λίτρα. HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας).


Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Επικίνδυνο για το περιβάλλον