Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

VERRESTA 10 EC

Cycloxydim 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 88.6%


Επιτρεπόμενη χρήση / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις σύμφονα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δωσεις και τρόπο εφαρμογης του VERRESTA 10 EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εκλεκτικό, διασυστηματικό, μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, το οποίο καταπολεμά αγρωστώδη ζιζάνια σε ρύζι ποικιλιών PROVISIA (ποικιλίες ανθεκτικές στο cycloxydim). To VERRESTA 10 EC περιέχει το δραστικό συστατικό cycloxydim, που ανήκει στη χημική ομάδα των οξιμών. Το cycloxydim απορροφάται από τα φύλλα και παρεμποδίζει το σχηματισμό των μεριστωματικών ιστών των ευαίσθητων ζιζανίων. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει την καρβοξυλάση του ακετυλοσυνενζύμου Α στη βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων.
Τρόπος Εφαρμογής: Μεταφυτρωτικοί ψεκασμοί.
1)Για τον βέλτιστο έλεγχο των ζιζανίων, καλό είναι τα ζιζάνια να είναι σε φάση ζωηρής ανάπτυξης και ιδανικά στο διάστημα από την έκπτυξη 3 φύλλων ως το μέσον του αδελφώματος. Τα ευαίσθητα ζιζάνια πρέπει να είναι πλήρως εκτεθειμένα στο ψεκαστικό διάλυμα κατά την εφαρμογή.
2)Το προϊόν εφαρμόζεται με ακροφύσια τύπου σκούπας, στην πίεση που ορίζεται από τον κατασκευαστή τους.
Συνδυαστικότητα
Το VERRESTA 10 EC μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα εγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα, όπως για παράδειγμα με αυτά που περιέχουν τις δραστικές ουσίες bentazone, MCPA, penoxsulam και bensulfuron-methyl, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες δόσεις και οδηγίες χρήσης τους. Να αποφεύγετε η συνδυαστικότητα του με σκευάματα που περιέχουν τις δραστικές ουσίες propanil και triclopyr καθώς μπορεί να εμφανιστούν φαινόμενα ανταγωνισμού.
Φυτοτοξικότητα
Το προϊόν δεν είναι φυτοτοξικό όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη. 150 κ.εκ. έως 1 λίτρο. PA/PE (Coex) & Eco-PA/PE (Coex) ή f-HDPE.
2.Δοχείο. 2,5 έως 10 λίτρα. PA/PE (Coex) & Eco-PA/PE (Coex) ή f-HDPE.


Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024