Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

LOYANT 25 EC

florpyrauxifen benzyl 2.5%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 97.1%


Επιτρεπόμενη χρήση / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις σύμφονα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δωσεις και τρόπο εφαρμογης του LOYANT 25 EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το LOYANT 25 EC είναι ένα διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση αγρωστωδών, κυπεροειδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του ρυζιού. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε μικρότερο βαθμό από τις ρίζες των φυτών. Μετακινείται μέσω του φλοιού και του ξύλου και συσσωρεύεται στους μεριστωματικούς ιστούς των φυτών. Προκαλεί άνιση κυτταρική διαίρεση και ανάπτυξη οδηγώντας σε νέκρωση των ζιζανίων.
Τρόπος Εφαρμογής: Το LOYANT 25 EC μπορεί να εφαρμοστεί προσπαρτικά και μεταφυτρωτικά στα ζιζάνια και στην καλλιέργεια του ρυζιού με τις συνήθεις γεωργικές πρακτικές.
-Το LOYANT 25 EC μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταφυτρωτικά των ζιζανίων έως δύο φορές ανά
καλλιεργητική περίοδο, είτε έως δύο εφαρμογές μετά το φύτρωμα της καλλιέργειας εντός των
υποδεικνυόμενων σταδίων ανάπτυξής της, είτε ως μια εφαρμογή προσπαρτικά της καλλιέργειας και μία μετά το φύτρωμά της εντός των υποδεικνυόμενων σταδίων ανάπτυξής της. Στη περίπτωση δύο εφαρμογών με LOYANT 25 EC ή άλλα προϊόντα που περιέχουν florpyrauxifen-benzyl, το ελάχιστο μεσοδιάστημα εφαρμογών είναι 9 ημέρες.
-Μετά την πρώτη εφαρμογή το νερό πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον για 7 μέρες μέσα στο τηγάνι.
-Οι δύο εφαρμογές συστήνονται συνήθως για τον έλεγχο των Echinochloa spp. και Schoenoplectus mucronatus. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμες και για τον έλεγχο άλλων ζιζανίων που εμφανίζονται μετάmτην πρώτη εφαρμογή σύμφωνα με το φάσμα δράσης, ειδικά στην περίπτωση εφαρμογής προσπαρτικά της καλλιέργειας.
-Ο ορυζώνας πρέπει να κατακλυστεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εφαρμογής.
-Ο ιδανικός χρόνος εφαρμογής είναι όταν τα ζιζάνια είναι μικρά και αναπτύσσονται ενεργά.
-Το LOYANT 25 EC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στραγγισμένο ορυζώνα, καθώς επίσης και σε υγρό-στεγνό και σε ορυζώνα σπαρμένο ξηρό.
Ορυζώνας στραγγισμένος σε χώμα υγρό ή στο ρώγο του: χρησιμοποιήστε το LΟΥΑΝΤ 25 EC μετά την αποστράγγιση του ορυζώνα και κατακλύστε ξανά 1-3 ημέρες μετά την εφαρμογή. Αποφύγετε τη χρήση του σκευάσματος εάν υπάρχει νερό στον ορυζώνα που εξακολουθεί να καλύπτει την πλειονότητα των ζιζανίων και εφόσον τουλάχιστον το 70% των ζιζανίων στόχων δεν εκτίθενται στην εφαρμογή.
Ορυζώνας σπαρμένος σε ξηρές συνθήκες: χρησιμοποιήστε το LOYANT 25 EC σε ξηρό έδαφος που χαρακτηρίζεται από επαρκή υγρασία και σε ζιζάνια σε ενεργή ανάπτυξη. Κατακλύστε τον ορυζώνα 1-3 ημέρες μετά την εφαρμογή, φτάνοντας σε μια στάθμη νερού που να καλύπτει όλα τα μέρη του ορυζώνα και διατηρήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το σκεύασμα εφαρμόζεται σε ενεργά αναπτυσσόμενα ζιζάνια, σε συνθήκες ήπιων θερμοκρασιών και επαρκούς υγρασίας του εδάφους, ώστε να ευνοείται η ανάπτυξη των ζιζανίων-στόχων.
-Σε περίπτωση βροχόπτωσης περίπου δύο ώρες μετά την εφαρμογή δεν θα επηρεαστεί η
αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
-Συνιστάται να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε καλλιέργειες υπό συνθήκες στρες (π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες παρασιτικές προσβολές, τροφοπενίες κλπ.), αποφεύγοντας την επικάλυψη κατά την εφαρμογή ή το διπλό πέρασμα στις άκρες του χωραφιού. Σε περίπτωση στρες ή δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εφαρμογή του σκευάσματος μπορεί να προκαλέσει προσωρινή επιβράδυνση της ανάπτυξης της καλλιέργειας, η οποία δεν επηρεάζει την τελική παραγωγή.
Φυτοτοξικότητα
Το LOYANT 25 EC δεν είναι φυτοτοξικό για την καλλιέργεια του ρυζιού όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται στην ετικέτα.
Μείωση της αποτελεσματικότητας και αύξηση της φυτοτοξικότητας μπορεί να προκύψει από εφαρμογές που εκτελούνται σε φυτά υπό πίεση λόγω καιρικών διακυμάνσεων, ξηρασίας, ζημίας από χαλάζι, προηγούμενων εφαρμογών με άλλα ζιζανιοκτόνα ή εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Φιάλη. 0,05 έως 20 λίτρα. COEX HDPE/PA ή F-HDPE ή PET.


Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 24/07/2030
Επικίνδυνο για το περιβάλλον
Παρασκευάζεται από την:
Corteva Agriscience International Sarl (Versoix)
Route de Suisse 160
1290
Versoix
SWITZERLAND
Aντιπρόσωποι:
CORTEVA AGRISCIENCE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Ύδρας 2 και Λ. Κηφισίας 280
15232
Χαλάνδρι, Αθήνα
TEL: +30210 6889700
e-mail: fotini.tsali@corteva.com