Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

AVANZA 400 SC

benzobicyclon 34.7%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 60%


Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το AVANZA 400 SC είναι εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών, κυπειροειδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του ρυζιού. Η δραστική ουσία του AVANZA 400 SC, Benzobicyclon, ανήκει στους παρεμποδιστές της βιοσύνθεσης της πλαστοκινόνης μέσω της παρεμπόδισης του ενζύμου 4-HPPD. Διαθέτει διαφορετική χημική δομή από τις υπόλοιπες ομάδες ζιζανιοκτόνων που παρεμποδίζουν το ένζυμο 4-HPPD. Το Benzobicyclon ως παρεμποδίστης της διοξυγενάσης του 4-υδροξυφαινυλοπυροσταφυλικού οξέος (4-HPPD), είναι η μόνη δ.ο. του Group 27 HRAC/WSSA (Legacy F2/HRAC), που εφαρμόζεται στην καλλιέργεια του ρυζιού.
Τρόπος Εφαρμογής: Το AVANZA 400 SC εφαρμόζεται προσπαρτικά και μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας ρυζιού και των ζιζανίων. Η εφαρμογή γίνεται σε αγρό κατακλυσμένο με νερό με σταθερή στάθμη νερού (≥4 cm). Μετά την εφαρμογή προτείνεται η διατήρηση του νερου στον αγρό για τουλάχιστον 7 ημέρες. Για την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας διατηρήστε το νερό στον αγρό για 8-10 ημέρες.
-Μετά την εφαρμογή διατηρείστε τον αγρό κατακλυσμένο για τουλάχιστον 7 ημέρες. Για την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας διατηρήστε το νερό στον αγρό για 8-10 ημέρες.
-Το AVANZA μπορεί να εφαρμοστεί προφυτρωτικά και μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας. Οι
εφαρμογές στο χρόνο σποράς (πριν ή αμέσως μετά) παρουσιάζουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα από ό,τι οι καθυστερημένες εφαρμογές. Ο ιδανικός χρόνος εφαρμογής είναι κατά τη βλάστηση των ζιζανίων.
Φυτοτοξικότητα
Το AVANZA δεν είναι φυτοτοξικό για την καλλιέργεια του ρυζιού όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται στην ετικέτα.
Σε περιπτώσεις ανάμιξης στο βυτίο με άλλα ζιζανιοκτόνα ή εφαρμογής σε πρόσφατα εισαγόμενων ποικιλιών ρυζιού στην αγορά, συνιστάται να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή έκταση.

Συσκευασία:
-Είδος: Φιάλη.
-Μέγεθος σε λίτρα: 0.25-20.
-Υλικό:
1.COEX HDPE/PA
2.F-HDPE
3.PE.


Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 18/07/2024
Επικίνδυνο για το περιβάλλον
Παρασκευάζεται από την:
Gowan Crop Protection Limited (Berkshire)
Highlands House, Basingstoke Road, Spencers Wood
RG7 1NT
Reading, Berkshire
United Kingdom
TEL: 0039 3311940762
e-mail: kpikulik@gowanco.com; eugazzi@gowanco.com
Aντιπρόσωποι:
ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.
Λεωφόρος Μεσογείων 335
15231
Χαλάνδρι
TEL: 2130065070
FAX: 210 6749514
e-mail: kdimizas@elanco.gr