Αγροί μετά τη συγκομιδή της καλλιέργειας - ROUNDUP PLUS 45 SL - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

ROUNDUP PLUS 45 SL

Glyphosate, σε οξύ 45%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 63.67%


Yπαρχει απαγόρευση χρήσης του σκευάσματος για την καλλιέργεια από 15/05/2025

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ROUNDUP PLUS 45 SL για χρηση σε Αγροί μετά τη συγκομιδή της καλλιέργειας εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών, καθώς και για την καταπολέμηση της οροβάγχης του καπνού. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλι, βαμβάκι, ακαλλιέργητες εκτάσεις: αυστηρά εντοπισμένη εφαρμογή με ψεκαστήρα χειρός ή κατευθυνόμενος ψεκασμός με καλύπτρα μεταξύ των γραμμών.
Αγροί μετά τη συγκομιδή της καλλιέργειας ή πριν την κατεργασία του εδάφους για σπορά: καθολικός ψεκασμός.
Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν φυτοτοξικότητας ή συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
Μέγιστη δόση ανά χρήση για το σύνολο των εφαρμογών /12 μήνες: 432 γρ. glyphosate/στρέμμα
1. Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2. Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp. (Πολυκόμπι), Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 320-480 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους.
3. Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο (1-2) εφαρμογές (χειμώναάνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
4. Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία (1) εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή.
5. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπεκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες.
6. Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά.
7. Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκατοστά.
8. Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
Συνθήκες εφαρμογής: Μέγιστη δόση ανά χρήση για το σύνολο των εφαρμογών /12 μήνες: 432 γρ. glyphosate/στρέμμα 1. Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 2. Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp. (Πολυκόμπι), Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 320-480 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους. 3. Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο (1-2) εφαρμογές (χειμώναάνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. 4. Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία (1) εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή. 5. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπεκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες. 6. Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά. 7. Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκατοστά. 8. Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2024
Ημερομηνία απόσυρσης: 15/05/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 15/05/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09