ΜΑΡΑΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - FORCE EVO - Εντόμα και ζωϊκών εχθροί αγροτικής καλλιεργειας - εγκεκριμένα φάρμακα ΜΑΡΑΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - FORCE EVO - Εντόμα και ζωϊκοί εχθροί αγροτικων καλλιεργειων - εγκεκριμένα φάρμακα
Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

FORCE EVO

Tefluthrin 0.5%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 99.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΡΑΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του FORCE EVO για χρηση σε ΜΑΡΑΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο. Καταπολεμά έντομα εδάφους. Παρεμποδίζει την λειτουργία των διαύλων ιόντων νατρίου προκαλώντας παρατεταμένο άνοιγμα αυτών που οδηγεί σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος, διακοπή της διατροφής, παράλυση και τελικά το θάνατο των εντόμων. Δρα δι’ επαφής μέσω απορρόφησης του από την επιδερμίδα, αλλά έχει κάποια δράση δια στομάχου. Δεν είναι διασυστηματικό, αλλά έχει δράση με ατμούς. Έχει γρήγορη αρχική δράση και αρκετή υπολειμματική διάρκεια. Επιπλέον, λόγω των ατμών που δημιουργούνται στην εδαφική ζώνη, τα έντομα απομακρύνονται και δεν πλησιάζουν τα φυτά στη γραμμή εφαρμογής.
Μέθοδος εφαρμογής: Το σκεύασμα εφαρμόζεται κατά μήκος της γραμμής φύτευσης κατά την σπορά ή μεταφύτευση με κοκκοδιανομείς κατάλληλα καλιμπραρισμένους.
1)Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με το αναμενόμενο επίπεδο προσβολής και του ιστορικού της περιοχής. Να χρησιμοποιείτε τις μεγαλύτερες δόσεις στα αγροτεμάχια όπου την περασμένη καλλιεργητική περίοδο παρατηρήθηκαν μεγαλύτερες προσβολές.
2)Όταν αναμένονται προσβολές εντόμων που διαρκούν για πολύ χρόνο και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες ντομάτας και μελιτζάνας μπορεί να είναι αναγκαίο να γίνουν επεμβάσεις σε δύο διαδοχικές χρονικές στιγμές: μια πρώτη επέμβαση κατά τη σπορά/ μεταφύτευση και μια δεύτερη κατά την άρωση/κάλυψη του σπόρου.
3)Οι βοηθητικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην εγγυημένη σύνθεση του σκευάσματος περιέχουν άζωτο και φώσφορο (10:44), μαγγάνιο (3%) και ψευδάργυρο (2%), η περιεκτικότητα των οποίων λαμβάνεται υπόψη στην λίπανση του εδάφους προκειμένου να αποφευχθεί υπερδοσολογία λιπασμάτων.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με το αναμενόμενο επίπεδο προσβολής και του ιστορικού της περιοχής. Να χρησιμοποιείτε τις μεγαλύτερες δόσεις στα αγροτεμάχια όπου την περασμένη καλλιεργητική περίοδο παρατηρήθηκαν μεγαλύτερες προσβολές. 2)Όταν αναμένονται προσβολές εντόμων που διαρκούν για πολύ χρόνο και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες ντομάτας και μελιτζάνας μπορεί να είναι αναγκαίο να γίνουν επεμβάσεις σε δύο διαδοχικές χρονικές στιγμές: μια πρώτη επέμβαση κατά τη σπορά/ μεταφύτευση και μια δεύτερη κατά την άρωση/κάλυψη του σπόρου. 3)Οι βοηθητικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην εγγυημένη σύνθεση του σκευάσματος περιέχουν άζωτο και φώσφορο (10:44), μαγγάνιο (3%) και ψευδάργυρο (2%), η περιεκτικότητα των οποίων λαμβάνεται υπόψη στην λίπανση του εδάφους προκειμένου να αποφευχθεί υπερδοσολογία λιπασμάτων.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
DIACHEM S.p.A. (Alessandro)
Via Tonale 15
24061
Albano S.Alessandro (BG)
ITALY
TEL: +39 0363 355611
FAX: +39 0363 355610
e-mail: emanuela.andreini@diachemagro.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Syngenta Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε.Β.Ε.
Λ. Ανθούσας
15349
Ανθούσα Αττικής
TEL: 210 6664415
e-mail: voula.kalliakaki@syngenta.com

Επιστροφή στην σελίδα ΜΑΡΑΘΟΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ