ΚΥΔΩΝΙΑ - AFFIRM Opti 9.5 WG - Εντόμα και ζωϊκών εχθροί αγροτικής καλλιεργειας - εγκεκριμένα φάρμακα ΚΥΔΩΝΙΑ - AFFIRM Opti 9.5 WG - Εντόμα και ζωϊκοί εχθροί αγροτικων καλλιεργειων - εγκεκριμένα φάρμακα
Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

AFFIRM Opti 9.5 WG

emamectin benzoate 0.95%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 99%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΔΩΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του AFFIRM Opti 9.5 WG για χρηση σε ΚΥΔΩΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μη διασυστηματικό εντομοκτόνο για την αντιμετώπιση λεπιδοπτέρων εντόμων που προσβάλλουν μηλοειδή, πυρηνόκαρπα και ακρόδρυα. Παρουσιάζει διελασματική κίνηση. Δρα κυρίως με κατάποση. Προσδένεται στους υποδοχείς του γ- αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) και ενεργοποιεί το κανάλι ιόντων χλωρίου. Η συνεχής εισροή ιόντων χλωρίου στο μυϊκό ιστό οδηγεί στην παράλυση και τελικά το θάνατο των εντόμων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
Ανεξάρτητα από τους όγκους νερού που χρησιμοποιούνται, να τηρείτε τις δόσεις ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα:
στην καφέ βρωμούσα για τις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, μουσμουλιάς, κυδωνιάς, δαμασκηνιάς και ροδακινιάς.
-στη δροσόφιλα για τις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, μουσμουλιάς, κυδωνιάς, ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, καρυδιάς και καστανιάς.
-στον βαλάνινο και στη σφήκα της καστανιάς για την καλλιέργεια της καστανιάς.
Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος».
**«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της φουντουκιάς, της αμυγδαλιάς και της φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για την χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
Συνθήκες εφαρμογής: Ανεξάρτητα από τους όγκους νερού που χρησιμοποιούνται, να τηρείτε τις δόσεις ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια. *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα: στην καφέ βρωμούσα για τις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, μουσμουλιάς, κυδωνιάς, δαμασκηνιάς και ροδακινιάς. -στη δροσόφιλα για τις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, μουσμουλιάς, κυδωνιάς, ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, καρυδιάς και καστανιάς. -στον βαλάνινο και στη σφήκα της καστανιάς για την καλλιέργεια της καστανιάς. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος». **«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες της φουντουκιάς, της αμυγδαλιάς και της φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για την χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
Φυτοτοξικότητα:
Δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις και καλλιέργειες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Μπουκάλι, Δοχείο. 250, 450 και 500 γρ., 1, 2, 5 και 10 κιλά. HDPE.
2.Μπουκάλι, Δοχείο σε κουτί. 250, 450 και 500 γρ., 1, 2, 5 και 10 κιλά. PE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07

Επιστροφή στην σελίδα ΚΥΔΩΝΙΑ