Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

LUNA SENSATION SC

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 55.48%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΠΝΟΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του LUNA SENSATION SC για χρηση σε ΚΑΠΝΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το LUNA SENSATION SC είναι μίγμα της νέας δραστικής ουσίας fluopyram και του trifloxystrobin. Είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση και εφαρμόζεται σε ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Το fluopyram δρα στην επιφάνεια των φυτικών ιστών και ταυτόχρονα παρουσιάζει διεισδυτική δράση, διελασματική κίνηση καθώς και ακροπέταλη κίνηση μέσω των αγγείων του ξύλου. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη μιτοχονδριακή αναπνοή μπλοκάροντας τη μεταφορά των ηλεκτρονίων στην αναπνευστική αλυσίδα του Succinate DeHydrogenase (σύμπλοκο II–παρεμποδιστής SDH). Το fluopyram δρα παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη της ασθένειας σε πολλά στάδια από τη βλάστηση και την ανάπτυξη των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου μέχρι και τη σποριογένεση. To trifloxystrobin είναι συνθετικό παράγωγο των φυσικών στρομπιλουρινών με διελασματική δράση. Εμφανίζει κυρίως προληπτική αλλά και θεραπευτική δράση. Σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη μιτοχονδριακή αναπνοή των μυκήτων στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ του κυτοχρώματος bc 1 (Ομάδα Qols, υποομάδα oximinoacetates).
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας: Για την αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται μυκητοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια, στα πλαίσια αμειψισποράς.
Αποφύγετε την εφαρμογή κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας επιτρέπεται η χρήση του Luna Sensation μόνο μέχρι το ύψος φυτών 1 μέτρου.
Συνθήκες εφαρμογής: Διαχείριση Ανθεκτικότητας: Για την αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικότητας, να χρησιμοποιούνται μυκητοκτόνα διαφορετικών χημικών ομάδων, με διαφορετικούς τρόπους δράσης στα ίδια χωράφια, στα πλαίσια αμειψισποράς. Αποφύγετε την εφαρμογή κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας επιτρέπεται η χρήση του Luna Sensation μόνο μέχρι το ύψος φυτών 1 μέτρου.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 01/10/2021

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com