Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

Forum Duo ΕC

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 89%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του Forum Duo ΕC για χρηση σε ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση ασθενειών που οφείλονται σε παθογόνα της οµάδας Ωομυκήτων (περονόσποροι) και ασκοµυκήτων (ωίδια). Το pyraclostrobin παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση, ενώ το dimethomorph δρα παρεμποδίζοντας τη βιοσύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος και εµφανίζει επίσης διελασματική κίνηση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως. της φυλλικής επιφάνειας.
*H μέγιστη δόση ανά 100 λίτρα ψεκ. υγρού να εφαρμόζεται με το μικρότερο όγκο ψεκαστικού υγρού, ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα.
-Η δόση είναι ανάλογη της πίεσης προσβολής. Τα μικρότερα μεσοδιαστήματα να εφαρμόζονται σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου εμφάνισης της προσβολής.
-Προληπτικές εφαρμογές όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των ασθενειών.
-Να ακολουθούνται, στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων.
**«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες σκόρδου (για την αντιμετώπιση της αλτερνάριας) και αγκινάρας υπαίθρου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δε φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη.»
Συνθήκες εφαρμογής: *H μέγιστη δόση ανά 100 λίτρα ψεκ. υγρού να εφαρμόζεται με το μικρότερο όγκο ψεκαστικού υγρού, ώστε να μην ξεπερνιέται η μέγιστη δόση ανά στρέμμα. -Η δόση είναι ανάλογη της πίεσης προσβολής. Τα μικρότερα μεσοδιαστήματα να εφαρμόζονται σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου εμφάνισης της προσβολής. -Προληπτικές εφαρμογές όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των ασθενειών. -Να ακολουθούνται, στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων. **«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες σκόρδου (για την αντιμετώπιση της αλτερνάριας) και αγκινάρας υπαίθρου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δε φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη.»
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09