Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

CLARTEX ΝΕΟ

Κοκκώδες δόλωμα (GB) / Βοηθητικές ουσίες: 95.94%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΚΑΡΟΛΑ ή Χειμερινό αντίδι:

Δόσεις σκευάσματος

Γυμνοσάλιαγκας (Arion hortensis)
Γυμνοσάλιαγκας (Arion rufus)
Γυμνοσάλιαγκας (Deroceras agreste)
Σαλιγκάρι (Helix pomatia)
400-500
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Σαλιγκάρια,
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
α)Καθολική εφαρμογή Καθολική εφαρμογή ή πάνω στη γραμμή φυτείας. Έως τέλος άνθησης/ BBCH69 Καθολική εφαρμογή. Έως 7 ημέρες πριν τη συγκομιδή/ BBCH97 β)Πανω στη γραμμή Καθολική εφαρμογή. Έως την έναρξη έκπτυξης των πλευρικών ματιών, του σχηματισμού κεφαλής ή ροζέτας/ BBCH40 Καθολική εφαρμογή. Έως την εμφάνιση της κεφαλής /BBCH39 γ) Σε ανάμιξη με τον σπόρο Καθολική εφαρμογή. Έως την έκπτυξη 5 φύλλων /BBCH15 Στο αυλάκι σποράς ή καθολική εφαρμογή. Έως την έκπτυξη 5 φύλλων/ BBCH15 δ)Στο αυλάκι σποράς Στο αυλάκι σποράς ή καθολική εφαρμογή. Έως την έκπτυξη 7 φύλλων /BBCH17 Σε αναμιξη με τον σπορο ή καθολική εφαρμογή. Έως την εναρξη επιμήκυνσης του στελέχους / BBCH30 Καθολική εφαρμογή. Έως την έκπτυξη 5 φύλλων /BBCH15 Καθολική εφαρμογή σε όλα τα στάδια
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: BBCH 40 (έναρξη σχηματισμού κεφαλής ή ροζέτας ή έκπτυξης πλευρικών ματιών)
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Κοχλιολειμακοκτόνο για την καταπολέμηση σαλιγκαριών και γυμνοσαλιάγκων. Δρα από στομάχου. Μετά από τη λήψη του δολώματος και την αρχική υπερέκκριση βλέννας τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες χάνουν την κινητική τους ικανότητα, παραλύουν και πεθαίνουν.
Μέθοδος εφαρμογής: Σκορπίζεται α) ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του εδάφους ή της καλλιέργειας(καθολική εφαρμογή), β) τοπικά πάνω στη γραμμή φυτών, γ) τοπικά μέσα στο αυλάκι κατά τη σπορά ή το φύτεμα δ) σε ανάμιξη με τον σπόρο.
Εφαρμόζεται κυρίως με μηχανοκίνητο διανομέα κοκκωδών σκευασμάτων με περιστρεφόμενους φυγόκεντρους δίσκους. Επιτρέπεται η εφαρμογή του και με το χέρι ιδιαίτερα σε μικρή έκταση εφαρμογής, σε καλλιέργειες θερμοκηπίου και/ή πάνω στη γραμμή.
1)Η συνιστώμενη μέγιστη συνολική δόση είναι 1,75 κιλό προϊόντος ανά στρέμμα, ανά καλλιέργεια και ανά έτος και ο μέγιστος συνιστώμενος αριθμός εφαρμογών είναι 4 ανά καλλιεργητική περίοδο.
2)Εφαρμόζεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες είναι σε έντονη δραστηριότητα, προληπτικά ή με τις πρώτες ζημιές στα φυτά.
3)Για την παρακολούθηση της προσβολής και την έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου προσβολής συνιστάται η χρήση ειδικών παγίδων.
4)Για καταπολέμηση των γυμνοσαλιάγκων να εφαρμόζεται πριν αναρριχηθούν στην κόμη του φυτού.
5)Εάν εφαρμόζεται με ανάμιξη με τον σπόρο η ανάμιξη αυτή πρέπει να γίνεται σχολαστικά πριν και κατά την εφαρμογή.
Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για δύο (2) χρόνια τουλάχιστον όταν αποθηκεύεται στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του σε χώρο καλά αεριζόμενο, ξηρό, δροσερό και θερμοκρασία περιβάλλοντος < 35°.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Η συνιστώμενη μέγιστη συνολική δόση είναι 1,75 κιλό προϊόντος ανά στρέμμα, ανά καλλιέργεια και ανά έτος και ο μέγιστος συνιστώμενος αριθμός εφαρμογών είναι 4 ανά καλλιεργητική περίοδο. 2)Εφαρμόζεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες είναι σε έντονη δραστηριότητα, προληπτικά ή με τις πρώτες ζημιές στα φυτά. 3)Για την παρακολούθηση της προσβολής και την έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου προσβολής συνιστάται η χρήση ειδικών παγίδων. 4)Για καταπολέμηση των γυμνοσαλιάγκων να εφαρμόζεται πριν αναρριχηθούν στην κόμη του φυτού. 5)Εάν εφαρμόζεται με ανάμιξη με τον σπόρο η ανάμιξη αυτή πρέπει να γίνεται σχολαστικά πριν και κατά την εφαρμογή. Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για δύο (2) χρόνια τουλάχιστον όταν αποθηκεύεται στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία του σε χώρο καλά αεριζόμενο, ξηρό, δροσερό και θερμοκρασία περιβάλλοντος < 35°.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Metaldehyde 2 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08
Παρασκευάζεται από την:
De Sangosse SA
Bonnel CS 10005
F 47480
Pont-du-Casse
FRANCE
TEL: +33 553 693563
FAX: +33 553 479 501
e-mail: billeretm@desangosse.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, ΤΘ 100
19002
Παιανία
TEL: 210 6800900
FAX: 210 6833488
e-mail: info@hellafarm.gr