Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

PYRUS

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 62.57%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του PYRUS για χρηση σε ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Τοπικά διασυστηματικό μυκητοκτόνο με διελασματική και αποπλαστική κίνηση. Εμφανίζει προληπτική και θεραπευτική δράση (48-72 ώρες από τη μόλυνση). Σε βιοχημικό επίπεδο, το pyrimethanil που ανήκει στη χημική ομάδα των ανιλινοπυριμιδινών, παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της μεθειονίνης και κατά συνέπεια την έκκριση υδρολυτικών ενζύμων από τους μύκητες που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία προσβολής των φυτών. Προορίζεται για την καταπολέμηση του Βοτρύτη σε αμπέλι, φράουλα, αγγούρι, κολοκύθι, μαρούλι, τομάτα, μελιτζάνα, του Φουζικλαδίου στα μηλοειδή και της Φαιάς σήψης σε πυρηνόκαρπα.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως/ ψεκασμοί φυλλώματος.
Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με την ένταση της προσβολής. Η μεγάλη δόση σε κ.εκ./100 λίτρα ψεκ. υγρού πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκ. υγρού (λίτρα/ στρέμμα), ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνά τη μέγιστη ανά στρέμμα.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες του Μαϊντανού και στα Φύλλα Σέλινου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο με την ένταση της προσβολής. Η μεγάλη δόση σε κ.εκ./100 λίτρα ψεκ. υγρού πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκ. υγρού (λίτρα/ στρέμμα), ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνά τη μέγιστη ανά στρέμμα. *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες του Μαϊντανού και στα Φύλλα Σέλινου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
Arysta LifeScience Benelux Srl.
Rue de Renory 26/1
B-4102
Ougree
BELGIUM
TEL: +32/4. 3859711
FAX: +32/4. 385.97.49
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΣΕΓΕ ΑΒΕΕ
Εθνικής Αντιστάσεως 84
15231
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6717794
FAX: 210 6722310
e-mail: sege@otenet.gr
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com