Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

NEALTA 20 SC

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.79%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του NEALTA 20 SC για χρηση σε ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ακαρεοκτόνο που προορίζεται για την καταπολέμηση ακάρεων σε μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, τομάτα, μελιτζάνα, φράουλες υπό κάλυψη και καλλωπιστικά φυτά σε γλάστρες. Έχει δράση στομάχου και επαφής, με υψηλή αποτελεσματικότητα στις κινητές μορφές των ακάρεων. Η δραστική του ουσία, cyflumetofen, ταξινομείται στην ομάδα 25 του IRAC, ως παρεμποδιστής της μεταφοράς ηλεκτρονίων στο μιτοχονδριακό σύμπλοκο II.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
1)Το Nealta 20 SC είναι κατάλληλο για τα προγράμματα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης ακάρεων, καθώς δεν αναμένονται δυσμενείς επιπτώσεις στα Typhlodromus pyri, Euseuius filandicus Kampimodromus aberrans, Aphidius rhopalosiphi, Typhlodromus pyri, Chrysoperla carnea, Orius strigicollis, Amblyseius cucumeris και Amblyseius californicus από την χρήση του σύμφωνα με την ΟΓΠ.
2)Η αποτελεσματικότητα του Nealta 20 SC δεν μειώνεται, εφόσον το ψεκαστικό διάλυμα στεγνώσει πάνω στο φύλλωμα της καλλιέργειας, ακόμη και σε περίπτωση που ακολουθήσει βροχόπτωση ή δροσιά.
Εντούτοις, δεν συστήνεται να γίνει εφαρμογή του Nealta 20 SC αν αναμένεται βροχή σύντομα (1 ώρα) μετά την εφαρμογή του.
3)Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στα καλλωπιστικά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα.
Η χρήση στα πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, βερικοκιά), στα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, μανταρινιά, λεμονιά, λιμετία (limes), γκρέιπ-φρουτ), μελιτζάνα (Υ+Θ) και Τομάτα (Θ) θα χορηγηθεί όταν και εάν καθοριστούν στον κανονισμό 396/2005 MRLs σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Το Nealta 20 SC είναι κατάλληλο για τα προγράμματα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης ακάρεων, καθώς δεν αναμένονται δυσμενείς επιπτώσεις στα Typhlodromus pyri, Euseuius filandicus Kampimodromus aberrans, Aphidius rhopalosiphi, Typhlodromus pyri, Chrysoperla carnea, Orius strigicollis, Amblyseius cucumeris και Amblyseius californicus από την χρήση του σύμφωνα με την ΟΓΠ. 2)Η αποτελεσματικότητα του Nealta 20 SC δεν μειώνεται, εφόσον το ψεκαστικό διάλυμα στεγνώσει πάνω στο φύλλωμα της καλλιέργειας, ακόμη και σε περίπτωση που ακολουθήσει βροχόπτωση ή δροσιά. Εντούτοις, δεν συστήνεται να γίνει εφαρμογή του Nealta 20 SC αν αναμένεται βροχή σύντομα (1 ώρα) μετά την εφαρμογή του. 3)Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στα καλλωπιστικά να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα. Η χρήση στα πυρηνόκαρπα (ροδακινιά, βερικοκιά), στα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, μανταρινιά, λεμονιά, λιμετία (limes), γκρέιπ-φρουτ), μελιτζάνα (Υ+Θ) και Τομάτα (Θ) θα χορηγηθεί όταν και εάν καθοριστούν στον κανονισμό 396/2005 MRLs σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Τροποποίηση της υφιστάμενης άδειας με αξιολόγηση για ZRMS (άρθρα 44, 45 46)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09