Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

MEVALONE

Εναιώρημα Μικροκαψουλών (CS) / Βοηθητικές ουσίες: 83.74%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Σκληρωτινίαση (Sclerotium rolfsii)
160-400 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Σκληρωτίαση 400 κ.εκ. στα 100 λίτρα ψεκ. Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 40 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί πλήρους κάλυψης
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Προληπτικές και θεραπευτικές εφαρμογές με την εμφάνιση της προσβολής.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με προληπτική και θεραπευτική δράση για την καταπολέμηση του βοτρύτη. Οι δραστικές ουσίες, που είναι φυτικά αιθέρια έλαια, καταστρέφουν την κυτταρική μεμβράνη, παρεμποδίζοντας τη βλάστηση των σπορίων και την ανάπτυξη μυκηλίου του μύκητα. Επίσης καταστρέφουν το μυκήλιο που έχει ήδη αναπτυχθεί.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος εξασφαλίζοντας καλή κάλυψη των φυτών και ιδιαίτερα των τσαμπιών.
1.Για καλύτερα αποτελέσματα, να εφαρμόζεται προληπτικά πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι θεραπευτικές εφαρμογές πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 7 ημέρες
2.Να μη χρησιμοποιείται σε ψεκασμούς κοντά στην συγκομιδή σε καλλιέργειες που προορίζονται για την παραγωγή σταφίδας, διότι μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση.
Διαχείριση ανθεκτικότητας: Λόγω του τρόπου δράσης δεν έχει παρατηρηθεί ανθεκτικότητα του μύκητα στο Mevalone και η πιθανότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας είναι χαμηλή. Επίσης, δεν παρουσιάζει διασταυρωτή ανθεκτικότητα με μυκητοκτόνα των ομάδων των στρομπιλουρινών και ανιλινοπυριμιδινών.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα ψεκασμών κατά του βοτρύτη σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης.
Όταν το ψεκαστικό διάλυμα έχει στεγνώσει.

Χρήσεις Ήσσονος Σημασίας: Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις ακόλουθες χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος επομένως η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη.
1) Για καλύτερα αποτελέσματα, να εφαρμόζεται προληπτικά πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι θεραπευτικές εφαρμογές πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 7 ημέρες.
2) Να μη χρησιμοποιείται σε ψεκασμούς κοντά στην συγκομιδή σε καλλιέργειες που προορίζονται για την παραγωγή σταφίδας, διότι μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Για καλύτερα αποτελέσματα, να εφαρμόζεται προληπτικά πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι θεραπευτικές εφαρμογές πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 7 ημέρες 2.Να μη χρησιμοποιείται σε ψεκασμούς κοντά στην συγκομιδή σε καλλιέργειες που προορίζονται για την παραγωγή σταφίδας, διότι μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Λόγω του τρόπου δράσης δεν έχει παρατηρηθεί ανθεκτικότητα του μύκητα στο Mevalone και η πιθανότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας είναι χαμηλή. Επίσης, δεν παρουσιάζει διασταυρωτή ανθεκτικότητα με μυκητοκτόνα των ομάδων των στρομπιλουρινών και ανιλινοπυριμιδινών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα ψεκασμών κατά του βοτρύτη σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης. Όταν το ψεκαστικό διάλυμα έχει στεγνώσει. Χρήσεις Ήσσονος Σημασίας: Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις ακόλουθες χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος επομένως η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη. 1) Για καλύτερα αποτελέσματα, να εφαρμόζεται προληπτικά πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι θεραπευτικές εφαρμογές πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 7 ημέρες. 2) Να μη χρησιμοποιείται σε ψεκασμούς κοντά στην συγκομιδή σε καλλιέργειες που προορίζονται για την παραγωγή σταφίδας, διότι μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Geraniol (++)(+)No MRL Required mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/11/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07
Παρασκευάζεται από την:
Eden Research plc
67C Innovation Drive, Milton Park, Abingdon
OX14 4RQ
Oxfordshire
United Kingdom
TEL: +44(0)19 93862761
e-mail: alex@edenresearch.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Μ.ΑΒΕΕ
ΒΙ.ΠΕ.Θ., Τ.Θ. 48
57022
ΣΙΝΔΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 586656
FAX: 2310 798423
e-mail: info@eftymiadis.gr; l.vellis@efthymiadis.gr