Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

FLINT PLUS

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 30%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Στεμφύλιο (Stemphylium WALLR. spp.)
935γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
187γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
28.05γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Φουζικλάδιο (Venturia inaequalis)
625γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
125γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
18.75γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Ωϊδιο (Podosphaera leucotricha)
750γραμμάρια στα 500 λίτρα ψεκ. υγρού
150γραμμάρια στα 100 λίτρα ψεκ. υγρού
22.5γραμμάρια στα 15 λίτρα ψεκ. υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 3
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Προληπτικές εφαρμογές λίγο πριν ή κατά την έναρξη της προσβολής (βλάστηση σπορίων παθογόνου), από το στάδιο της λευκής κορυφής και κατόπιν σύστασης από τις γεωργικές προειδοποιήσεις.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 35
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: To Flint Plus είναι μυκητοκτόνο, για την καταπολέμηση του φουζικλαδίου της μηλιάς και του φουζικλαδίου, του ωιδίου και του στεμφύλιου της αχλαδιάς και της κυδωνιάς. To trifloxystrobin, είναι συνθετικό παράγωγο των φυσικών στρομπιλουρινών με διελασματική δράση. Οι στρομπιλουρίνες παρεμποδίζουν τη μιτοχονδριακή αναπνοή, διακόπτοντας τη μεταφορά των ηλεκτρονίων στην κυτοχρωμική αλυσίδα. Το captan έχει δράση ως μυκητοκτόνο επαφής.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Σε περιπτώσεις εφαρμογής για την αντιμετώπιση μόνο του φουζικλάδιου ο μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιέργιτική περίοδο είναι 2 με μεσοδιάστημα 8 ημερών
Στην καλλιέργεια της μηλιάς να χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Ωιδίου μόνο σε περίπτωση ταυτόχρονης καταπολέμησης και του φουζικλάδιου. Για την καταπολέμηση αποκλειστικά του Ωίδιου στην μηλιά να προτιμούνται άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
• To Flint Plus δεν κινδυνεύει από έκπλυση τρεις (3) ώρες μετά την εφαρμογή. Ανανεώστε την εφαρμογή μετά από βροχόπτωση πέραν των 40 χιλιοστών ή χιονόπτωση.
• Ο ψεκασμός με Flint Plus να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της προσβολής (βλάστηση σπορίων του παθογόνου) ή πριν από αυτή (αυστηρά προληπτική εφαρμογή) και κατόπιν σύστασης από τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιούμε την προστασία και τις πιθανότητες να φτάσουμε στο τέλος της περιόδου πρωτογενών μολύνσεων με ικανοποιητικό αποτέλεσμα)
• .Συμβουλευτείτε τις τοπικές και επίσημες πηγές πληροφόρησης ώστε να λάβετε γνώση των περιόδων υψηλού κινδύνου. Το Flint Plus είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε και αν είναι το επίπεδο ευασθησίας των πληθυσμών φουζικλαδίου, οι οποίοι είναι παρόντες στον οπωρώνα κατά τον ψεκασμό.
• Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εντάσσεται το Flint Plus σε πρόγραμμα φυτοπροστασίας σε εναλλαγή με άλλα σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης (διαφορετικών χημικών ομάδων).
• Να μην εφαρμόζεται με επινώτιο ψεκαστήρα λόγω ανομοιομορφίας του ψεκασμού.
• Το Flint Plus είναι ουδέτερο έως ελαφρά τοξικό επί του Typhlodromus pyri και το Kampymodromus aberrans (ΙOBC 1-2).
Συνθήκες εφαρμογής: Σε περιπτώσεις εφαρμογής για την αντιμετώπιση μόνο του φουζικλάδιου ο μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιέργιτική περίοδο είναι 2 με μεσοδιάστημα 8 ημερών Στην καλλιέργεια της μηλιάς να χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Ωιδίου μόνο σε περίπτωση ταυτόχρονης καταπολέμησης και του φουζικλάδιου. Για την καταπολέμηση αποκλειστικά του Ωίδιου στην μηλιά να προτιμούνται άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. • To Flint Plus δεν κινδυνεύει από έκπλυση τρεις (3) ώρες μετά την εφαρμογή. Ανανεώστε την εφαρμογή μετά από βροχόπτωση πέραν των 40 χιλιοστών ή χιονόπτωση. • Ο ψεκασμός με Flint Plus να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της προσβολής (βλάστηση σπορίων του παθογόνου) ή πριν από αυτή (αυστηρά προληπτική εφαρμογή) και κατόπιν σύστασης από τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιούμε την προστασία και τις πιθανότητες να φτάσουμε στο τέλος της περιόδου πρωτογενών μολύνσεων με ικανοποιητικό αποτέλεσμα) • .Συμβουλευτείτε τις τοπικές και επίσημες πηγές πληροφόρησης ώστε να λάβετε γνώση των περιόδων υψηλού κινδύνου. Το Flint Plus είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε και αν είναι το επίπεδο ευασθησίας των πληθυσμών φουζικλαδίου, οι οποίοι είναι παρόντες στον οπωρώνα κατά τον ψεκασμό. • Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εντάσσεται το Flint Plus σε πρόγραμμα φυτοπροστασίας σε εναλλαγή με άλλα σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης (διαφορετικών χημικών ομάδων). • Να μην εφαρμόζεται με επινώτιο ψεκαστήρα λόγω ανομοιομορφίας του ψεκασμού. • Το Flint Plus είναι ουδέτερο έως ελαφρά τοξικό επί του Typhlodromus pyri και το Kampymodromus aberrans (ΙOBC 1-2).

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Captan:
Eφαρμόζεται μόνο του.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Trifloxystrobin (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)0.7 mg/kg
Captan (άθροισμα από captan και THPI, εκφραζόμενο σαν captan) 10 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/11/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09