Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

MACCANI 4/12 WG

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 83%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του MACCANI 4/12 WG για χρηση σε ΑΧΛΑΔΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο μίγμα των δραστικών ουσιών pyraclostrobin και dithianon, για την καταπολέμηση του φουζικλαδίου, του ωιδίου και της καστανής κηλίδωσης στα μηλοειδή. Το pyraclostrobin, που ανήκει στην ομάδα των QoIs (μεθόξυ-καρβαμιδικά), παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση, ενώ το dithianon, που ανήκει στην ομάδα των κινονών, είναι μη διασυστηματικό μυκητοκτόνο χωρίς εξειδικευμένη δράση στο κυτταρικό επίπεδο.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως της φυλλικής επιφάνειας.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
- Εφαρμόστε το σκεύασμα προληπτικά στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
- Εφαρμόστε το σκεύασμα σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
- Μέγιστος αριθμός εφαρμογών 3
Τέσσερεις (4) εφαρμογές φυτοπροστατευτικών προιόντων της ομάδας των QoIs (μεθόξυ-καρβαμιδικά) επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός εφαρμογών είναι 12 ή μεγαλύτερος.
Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και:
- σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας -
- σποράς ή φύτευσης των καλλιεργειών που ακολουθούν
- της πρόσβασης του ανθρώπου
ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα Μην εισέρχεστε στη ψεκασμένη καλλιέργεια πριν στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από την φυλλική επιφάνεια.
Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική ενδυμασία και γάντια εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής αμέσως μετά τον ψεκασμό.
Συνθήκες εφαρμογής: Διαχείριση ανθεκτικότητας - Εφαρμόστε το σκεύασμα προληπτικά στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές. - Εφαρμόστε το σκεύασμα σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης. - Μέγιστος αριθμός εφαρμογών 3 Τέσσερεις (4) εφαρμογές φυτοπροστατευτικών προιόντων της ομάδας των QoIs (μεθόξυ-καρβαμιδικά) επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός εφαρμογών είναι 12 ή μεγαλύτερος. Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και: - σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας - - σποράς ή φύτευσης των καλλιεργειών που ακολουθούν - της πρόσβασης του ανθρώπου ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα Μην εισέρχεστε στη ψεκασμένη καλλιέργεια πριν στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από την φυλλική επιφάνεια. Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική ενδυμασία και γάντια εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής αμέσως μετά τον ψεκασμό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09