Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

METAREX INOV 4 GB

Κοκκώδες δόλωμα (GB) / Βοηθητικές ουσίες: 95.94%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΕΜΟΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του METAREX INOV 4 GB για χρηση σε ΛΕΜΟΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Κοχλιολειμακοκτόνο για την καταπολέμηση σαλιγκαριών και γυμνοσαλιάγκων. Δρα από στομάχου. Μετά από τη λήψη του δολώματος και την αρχική υπερέκκριση βλέννας τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες χάνουν την κινητική τους ικανότητα, παραλύουν και πεθαίνουν.
Μέθοδος εφαρμογής: Σκορπίζεται α) ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του εδάφους ή της καλλιέργειας(καθολική εφαρμογή), β) τοπικά πάνω στη γραμμή φυτών,
γ) τοπικά μέσα στο αυλάκι κατά τη σπορά ή το φύτεμα δ) σε ανάμιξη με τον σπόρο.
Εφαρμόζεται κυρίως με μηχανοκίνητο διανομέα κοκκωδών σκευασμάτων με περιστρεφόμενους φυγόκεντρους δίσκους. Επιτρέπεται η εφαρμογή του και με το χέρι ιδιαίτερα σε μικρή έκταση εφαρμογής, σε καλλιέργειες θερμοκηπίου και/ή πάνω στη γραμμή.
1)Η συνιστώμενη μέγιστη συνολική δόση είναι 1,75 κιλό προϊόντος ανά στρέμμα, ανά καλλιέργεια και ανά έτος και ο μέγιστος συνιστώμενος αριθμός εφαρμογών είναι 4 ανά καλ/τική περίοδο.
2)Εφαρμόζεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες είναι σε έντονη δραστηριότητα, προληπτικά ή με τις πρώτες ζημιές στα φυτά.
3)Για την παρακολούθηση της προσβολής και την έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου προσβολής συνιστάται η χρήση ειδικών παγίδων.
4)Για καταπολέμηση των γυμνοσαλιάγκων να εφαρμόζεται πριν αναρριχηθούν στην κόμη του φυτού.
5)Εάν εφαρμόζεται με ανάμιξη με τον σπόρο η ανάμιξη αυτή πρέπει να γίνεται σχολαστικά πριν και κατά την εφαρμογή.
Να αποφεύγεται η εφαρμογή όταν αναμένεται βροχή.
Να εφαρμόζεται με υγρό καιρό όταν τα σαλιγκάρια είναι περισσότερο δραστήρια.
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Η συνιστώμενη μέγιστη συνολική δόση είναι 1,75 κιλό προϊόντος ανά στρέμμα, ανά καλλιέργεια και ανά έτος και ο μέγιστος συνιστώμενος αριθμός εφαρμογών είναι 4 ανά καλ/τική περίοδο. 2)Εφαρμόζεται την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες είναι σε έντονη δραστηριότητα, προληπτικά ή με τις πρώτες ζημιές στα φυτά. 3)Για την παρακολούθηση της προσβολής και την έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου προσβολής συνιστάται η χρήση ειδικών παγίδων. 4)Για καταπολέμηση των γυμνοσαλιάγκων να εφαρμόζεται πριν αναρριχηθούν στην κόμη του φυτού. 5)Εάν εφαρμόζεται με ανάμιξη με τον σπόρο η ανάμιξη αυτή πρέπει να γίνεται σχολαστικά πριν και κατά την εφαρμογή. Να αποφεύγεται η εφαρμογή όταν αναμένεται βροχή. Να εφαρμόζεται με υγρό καιρό όταν τα σαλιγκάρια είναι περισσότερο δραστήρια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08
Παρασκευάζεται από την:
De Sangosse SA
Bonnel CS 10005
F 47480
Pont-du-Casse
FRANCE
TEL: +33 553 693563
FAX: +33 553 479 501
e-mail: billeretm@desangosse.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΣΕΓΕ ΑΒΕΕ
Εθνικής Αντιστάσεως 84
15231
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6717794
FAX: 210 6722310
e-mail: sege@otenet.gr