Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

CARPOVIRUSINE 2000 SC

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 69.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Φυλλοδέτες (Archips podana / Cacoecia podana)
Καρπόκαψα (Laspeyresia molesta / Grapholita molesta)
100 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Φυλλοδέτες (Archips podana / Cacoecia podana)
Καρπόκαψα (Laspeyresia molesta / Grapholita molesta)
500Κυβ.εκ. (ml) στα 500 λίτρα νερου
100Κυβ.εκ. (ml) στα 100 λίτρα νερου
15Κυβ.εκ. (ml) στα 15 λίτρα νερου
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 10
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 10 - 12 ηµέρες
Συνιστώνται επεμβάσεις από το δέσιμο των καρπών. Για την καταπολέμηση νεαρών προνυμφών ψεκάστε αμέσως πριν ή κατά την εκκόλαψη τους και πριν εισχωρήσουν στους καρπούς, από την πρώτη κιόλας γενεά της καρπόκαψας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις γενεές του εντόμου. Οι υπόλοιπες επεμβάσεις με μεσοδιάστημα 10-12 ηλιόλουστες ημέρες και ανάλογα με τις συλλήψεις των ενηλίκων του εντόμου.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 1
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο με ζωντανούς μικροοργανισμούς για την καταπολέμηση των προνυμφών της καρπόκαψας. Δρα μέσω της κατάποσης και μειώνει το πληθυσμό του εντόμου. Οι προνύμφες θανατώνονται μετά από 3-5 ημέρες.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος με καλή διαβροχή των φυτών.
1.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει άνεμος για να αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού.
2.Οι εφαρμογές καθορίζονται σύμφωνα με τις Γεωργικές Προειδοποιήσεις καθώς και τις
συλλήψεις των ενηλίκων του εντόμου στις φερομονικές παγίδες ανίχνευσης πληθυσμού.
3.Κατά την εφαρμογή του σκευάσματος το φύλλωμα των δένδρων να μην είναι υγρό από βροχή
ή δροσιά.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Να γίνεται εναλλαγή με εντομοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης
για την καταπολέμηση του ίδιου εχθρού. Η χρήση του
CARPOVIRUSINE 2000 SC θα πρέπει να περιοριστεί σε δύο γενεές εντόμων, το μέγιστο.
Να μη γίνεται καταπολέμηση δύο συνεχόμενων γενεών του εντόμου με το σκεύασμα CARPOVIRUSINE 2000 SC. Επιτρέπεται η χρήση του σκευάσματος κατά την άνθηση των καλλιεργειών ή όταν υπάρχουν μελιτώματα, όταν οι μέλισσες δεν είναι παρούσες.
Στην αρχική και καλά κλεισμένη συσκευασία του μακριά από το φως διατηρείται για 1 μήνα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος < 25°C, για 8 μήνες, σε ψυγείο, σε θερμοκρασία +4°C
για 2 χρόνια, στην κατάψυξη, σε θερμοκρασία (-18°C).
Μετά από αποθήκευση σε (-18°C) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για 1 ημέρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πριν τη χρήση. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί, μπορεί να επαναψυχθεί.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει άνεμος για να αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού. 2.Οι εφαρμογές καθορίζονται σύμφωνα με τις Γεωργικές Προειδοποιήσεις καθώς και τις συλλήψεις των ενηλίκων του εντόμου στις φερομονικές παγίδες ανίχνευσης πληθυσμού. 3.Κατά την εφαρμογή του σκευάσματος το φύλλωμα των δένδρων να μην είναι υγρό από βροχή ή δροσιά. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Να γίνεται εναλλαγή με εντομοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης για την καταπολέμηση του ίδιου εχθρού. Η χρήση του CARPOVIRUSINE 2000 SC θα πρέπει να περιοριστεί σε δύο γενεές εντόμων, το μέγιστο. Να μη γίνεται καταπολέμηση δύο συνεχόμενων γενεών του εντόμου με το σκεύασμα CARPOVIRUSINE 2000 SC. Επιτρέπεται η χρήση του σκευάσματος κατά την άνθηση των καλλιεργειών ή όταν υπάρχουν μελιτώματα, όταν οι μέλισσες δεν είναι παρούσες. Στην αρχική και καλά κλεισμένη συσκευασία του μακριά από το φως διατηρείται για 1 μήνα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος < 25°C, για 8 μήνες, σε ψυγείο, σε θερμοκρασία +4°C για 2 χρόνια, στην κατάψυξη, σε θερμοκρασία (-18°C). Μετά από αποθήκευση σε (-18°C) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για 1 ημέρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πριν τη χρήση. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί, μπορεί να επαναψυχθεί.

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024