Plant Protection
Υπηρεσία Φυτοπροστασίας $sitename

VERTIMEC 1,8 EC

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 97.96%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του VERTIMEC 1,8 EC για χρηση σε ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο στομάχου και επαφής. Προκαλεί παράλυση στα έντομα με αποτέλεσμα το θάνατό τους από ασιτία.
Μέθοδος εφαρμογής: -Ψεκασμός φυλλώματος.
- Εφαρμογή στη μουριά: έγχυση στον κορμό με χρήση ειδικής συσκευής.
Η εφαρμογή γίνεται από πιστοποιημένους τεχνικούς εκπαιδευμένους για τη χρήση της συσκευής έγχυσης.
Μετράται η περίμετρος του κορμού σε ύψος 1-2 μέτρων από το έδαφος. Για κάθε 10 εκ. περιμέτρου απαιτούνται 1-2 εκ. διαλύματος. Για την αποφυγή ανοίγματος πολλών οπών και τραυματισμού του κορμού, ανοίγεται 1 οπή ανά 30 εκ. περιμέτρου και εγχέεται η αντίστοιχη ποσότητα (3-6 κ.εκ. διαλύματος).
Το άνοιγμα των οπών, που πρέπει να έχουν διάμετρο 7 χλστ., γίνεται με τρυπάνι σε ύψος έως 25 εκ. από το έδαφος. Η διάτρηση γίνεται μόνο σε τμήματα του κορμού με υγιή ιστό.
Το ειδικό βύσμα μέσω του οποίου γίνεται η έγχυση τοποθετείται στην οπή. Το βύσμα αποτρέπει την εκροή υλικού, παραμένει στην οπή μετά το τέλος της εφαρμογής και συμβάλλει στην απόφραξη της οπής.
Ρυθμίζεται η απαιτούμενη ποσότητα έγχυσης και εφαρμόζεται με υψηλή πίεση (2-3 bar) στην οπή. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη ώστε να αποφεύγονται πιθανά σφάλματα που οφείλονται στο χειριστή.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του τετράνυχου στην καλλιέργεια του μαϊντανού θερμοκηπίου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
**«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
Συνθήκες εφαρμογής: *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του τετράνυχου στην καλλιέργεια του μαϊντανού θερμοκηπίου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος». **«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09