Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook
Δειτε ολες τις κατηγορίες μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών

Βακτηριακο καψιμο - ΑΧΛΑΔΙΑ

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Παθογόνο βακτήριοErwinia amylovora

Συμπτώματα: Η ασθένεια συνήθως μπορεί να προσβάλει όλα τα υπέργεια όργανα των ξενιστών. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ασθένειας είναι το μαύρισμα των βλαστών, των ταξιανθιών,  και των φύλλων.
Μερικά από τα κοινά συμπτώματα είναι το σαράκι, σήψη, κάψιμο και σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται ένα λευκό ή χρυσό εξιδρώματος στο μολυσμένο φυτικό ιστό.

Κατά την χειμερινή περίοδο, για την µείωση των µολυσµάτων συνιστάται:
• Κατά τη φυλλόπτωση να γίνει ψεκασµός µε χαλκούχο σκεύασµα στη µεγαλύτερη συνιστώµενη δόση.
• Κατά το κλάδεµα να αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά µαζί µε αρκετό τµήµα υγιούς ξύλου µήκους τουλάχιστον 20 εκ. και να καίγονται. Οι εργασίες κλαδέµατος να γίνονται µε ξηρό καιρό, τα εργαλεία να απολυµαίνονται συνεχώς µε οινόπνευµα του εµπορίου και οι µεγάλες τοµές να επαλείφονται µε απολυµαντικό πληγών ή βορδιγάλεια πάστα.
• Αµέσως µετά το κλάδεµα επανάληψη ψεκασµού µε χαλκούχο σκεύασµα.
Στη κατηγορία ανήκουν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί: Erwinia amylovora,

Σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τα επιτρεπόμενα σκευάσματα (μυκητοκτόνα ή βακτηριοκτόνα) για την αντιμετώπιση της ασθένιας, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής τους, σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection