
Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως σε ημι-ώριμους και ώριμους καρπούς, όπου σχηματίζονται αλλοιώσεις σκούρου καφέ έως μαύρου χρώματος, κυκλικού ή ακανόνιστου σχήματος. Αρχικά οι αλλοιώσεις είναι υδαρείς αλλά με τον χρόνο ξηραίνονται. Συχνά παρατηρούνται καφέ ή μαύρα στίγματα στην κορυφή του καρπού, τα οποία επεκτείνονται και καλύπτουν ολόκληρο το φρούτο. Τελικά ο καρπός μουμιοποιείται και η μόλυνση μπορεί να φτάσει μέχρι το ποδίσκο και τον μίσχο.
Εμφάνιση περισσότερων για το παθογόνο