
Η ασθένεια εκδηλώνεται με:
- Καφέ σήψη στη σάρκα του καρπού, που συχνά ξεκινά από το μάγουλο
- Την εμφάνιση ομόκεντρων ζωνών (δακτυλιοειδείς περιοχές) με εναλλασσόμενα χρώματα
- Μέτρια σφικτή υφή της προσβεβλημένης περιοχής
- Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, μπορεί να εμφανιστούν ροζ ή σομόν σποριοφορίες στην επιφάνεια
Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει και κατά την αποθήκευση των καρπών, ειδικά αν η θερμοκρασία και η υγρασία είναι υψηλές. Η πρόληψη περιλαμβάνει καλή φυτοπροστασία κατά την καλλιεργητική περίοδο, αποφυγή τραυματισμών κατά τη συγκομιδή, και σωστή αποθήκευση των φρούτων σε ψυχρές και ξηρές συνθήκες.








Gloeosporium spp
