
Η ασθένεια εκδηλώνεται με:
– Καφέ σήψη στη σάρκα του καρπού, που συχνά ξεκινά από το μάγουλο
– Την εμφάνιση ομόκεντρων ζωνών (δακτυλιοειδείς περιοχές) με εναλλασσόμενα χρώματα
– Μέτρια σφικτή υφή της προσβεβλημένης περιοχής
– Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, μπορεί να εμφανιστούν ροζ ή σομόν σποριοφορίες στην επιφάνεια
Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει και κατά την αποθήκευση των καρπών, ειδικά αν η θερμοκρασία και η υγρασία είναι υψηλές. Η πρόληψη περιλαμβάνει καλή φυτοπροστασία κατά την καλλιεργητική περίοδο, αποφυγή τραυματισμών κατά τη συγκομιδή, και σωστή αποθήκευση των φρούτων σε ψυχρές και ξηρές συνθήκες.
Εμφάνιση περισσότερων για το παθογόνο