Εφαρμογή IFESTOS TF 36 SL για ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ - εγκεκριμένα γεωργικά και υγειονομικά σκευάσματα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου IFESTOS TF 36 SL

IFESTOS TF 36 SL

Glyphosate , σε οξύ 36%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 67.88%


Yπαρχει απαγόρευση χρήσης του σκευάσματος για την καλλιέργεια από 12/05/2025

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του IFESTOS TF 36 SL για χρηση σε ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών, καθώς και για την καταπολέμηση της οροβάγχης του καπνού. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν φυτοτοξικότητας ή συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
(*)Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια ,όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
(**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή.
(***)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθησης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών.
Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπέκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες.
1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva spp. (μολόχες), Urtica spp. (τσουκνίδες), Polygonum spp. (πολυκόμπι, λαπάτσα), Portulaca oleracea (αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400-600 κυβ. εκ./στρέμμα, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους.
3.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15 - 30 εκατοστά.
4.Για την φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
5.Να μην γίνεται ψεκασμός, αν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες.
6.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες, που προορίζονται για σποροπαραγωγή.
7.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει.
8.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες, που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν πριν τη συγκομιδή τους.
9.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο.
10.Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια.
-Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate.
-Σε αρδευτικά και στραγγιστικά κανάλια πρέπει να γίνεται κατευθυνόμενος ψεκασμός των ζιζανίων στα πρανή και με τρόπο ώστε σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος να μην πάνε στο νερό.
Συνθήκες εφαρμογής: (*)Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια ,όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. (**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή. (***)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθησης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπέκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες. 1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva spp. (μολόχες), Urtica spp. (τσουκνίδες), Polygonum spp. (πολυκόμπι, λαπάτσα), Portulaca oleracea (αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400-600 κυβ. εκ./στρέμμα, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους. 3.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15 - 30 εκατοστά. 4.Για την φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής. 5.Να μην γίνεται ψεκασμός, αν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες. 6.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες, που προορίζονται για σποροπαραγωγή. 7.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει. 8.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες, που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν πριν τη συγκομιδή τους. 9.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο. 10.Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια. -Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate. -Σε αρδευτικά και στραγγιστικά κανάλια πρέπει να γίνεται κατευθυνόμενος ψεκασμός των ζιζανίων στα πρανή και με τρόπο ώστε σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος να μην πάνε στο νερό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε. (Αφιδνες)
28o klm Efnikis odou Athinon-Lamias
19014
Afidnes
GREECE
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ
Θέση Ξηροπήγαδο, Τ.Θ. 58
19600
Μάνδρα Αττικής
TEL: 210 5555220
FAX: 210 5556100
e-mail: ellagret@ellagret.gr

Επιστροφή στην σελίδα ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ