Εφαρμογή FUMITOXIN PL για ΣΙΛΟ (ΣΙΤΗΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ) - εγκεκριμένα γεωργικά και υγειονομικά σκευάσματα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΛΟ (ΣΙΤΗΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ)

Εφαρμογή του βιοκτόνου FUMITOXIN PL

FUMITOXIN PL

Aluminium phosphide 55%

Πέλλετ (PEL) / Βοηθητικές ουσίες: 44%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΛΟ (ΣΙΤΗΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ):

Δόσεις σκευάσματος

ΕΝΤΟΜΑ (INSECTA)
Ακάρεα (Acarina)
Αρουραίος (Rattus rattus)
10-20
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Ακάρεα, Τρωκτικά,
Οι ανωτέρω δοσολογίες έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της φωσφίνης σχετίζεται άμεσα με τη στεγανότητα του χώρου όπου γίνεται η εφαρμογή, τη θερμοκρασία και υγρασία του προϊόντος και του χώρου, καθώς επίσης και με το προς απεντόμωση προϊόν, τη μορφή συσκευασίας του και το είδος των προς καταπολέμηση εχθρών. Η κατανομή των σφαιριδίων, που συνιστώνται κατά περίπτωση πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το προϊόν ή το χώρο, για την επίτευξη καλύτερης αποτελεσματικότητας αλλά και για την αποφυγή κινδύνων αυτανάφλεξης.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Η φωσφίνη που εκλύεται είναι ένα πολύ τοξικό αέριο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση με υποκαπνισμό όλων των σταδίων των εντόμων, ακάρεων (στα κινούμενα στάδιά τους) και τρωκτικών των αποθηκευμένων προϊόντων.
Μέθοδος εφαρμογής: Α.Τοποθέτηση των σφαιριδίων ομοιόμορφα μεταξύ των σάκων ή των συσκευασιών ή σ’ όλη την επιφάνεια της αποθήκης ή του χώρου.
Β.Η τοποθέτηση των σφαιριδίων γίνεται με ειδικό δοσομετρητή κατά τη διάρκεια της πλήρωσής των σιλό.
Γ.Τα σφαιρίδια τοποθετούνται μέσα στη στοά των τρωκτικών η οποία στη συνέχεια κλείνεται με χαρτί και καλύπτεται με χώμα.
Ο υποκαπνισμός γίνεται σε καλά στεγανοποιημένους χώρους (αποθήκες, σιλό κ.λ.π.) και υπό «ταρπολίνες» (καλά στεγανοποιημένα πλαστικά) και πάντοτε μακριά από κατοικημένους χώρους που γειτνιάζουν με άλλους χώρους παραμονής ανθρώπων ή ζώων ακόμη κι αν οι τελευταίοι διαχωρίζονται με τοίχο από μπετόν. Ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται μόνο υπό την επίβλεψη γεωπόνου ή χημικού.
Η τοποθέτηση των σφαιριδίων σε χώρους στους οποίους βρίσκεται μέσα και ο εκτελών την εργασία, πρέπει να περατούται σε διάρκεια μίας ώρας από το άνοιγμα της συσκευασίας.
Η φωσφίνη που εκλύεται από τη Φουμιτοξίνη είναι ένα πολύ τοξικό αέριο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση με υποκαπνισμό όλων των σταδίων των εντόμων, ακάρεων (στα κινούμενα στάδιά τους) και τρωκτικών των αποθηκευμένων προϊόντων και συγκεκριμένα των:
- Σιτηρών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης, βρώμης, αραβοσίτου, σόργου, ρυζιού και κεχριού)
- Οσπρίων (φασολιών, φακής, ρεβυθιών, μπιζελιών, αρακά, κουκιών κ.ά.)
- Ξηρών καρπών (αμυγδάλων, καρυδιών, φυστικιών, φουντουκιών κ.ά)
- Ελαιούχων σπόρων (αραχίδας κ.ά.)
- Ελαιοπλακούντων και λοιπών ζωοτροφών
- Καπνών και κατεργασμένων προϊόντων αυτών
- Αποξηραμένων φρούτων (σύκων, δαμασκήνων, σταφίδων κ.ά.)
- Αφεψημάτων (κακάο, καφέ, τσαγιού κ.ά.), μπαχαρικών (μοσχοκάρυδων, γαρυφάλλων, πιπεριού, κανέλλας κ.ά.) και φαρμακευτικών φυτών από τα οποία πολλά χρησιμοποιούνται και σαν αφεψήματα (χαμομηλιού, μέντας, λεβάντας, φασκομηλιάς, φλουσκουνιού κ.ά.)
- Προϊόντων άλεσης και μεταποίησης σιτηρών (αλεύρων, πιτυρών ζυμαρικών, μπισκότων, γαλετών, παξιμαδιών, βύνης κ.ά.)
- Σκόνης γάλακτος, πατατάλευρου και προϊόντων σοκολατοποιίας
- Βαμβακιού, μεταξιού, μαλλιών, δερμάτων και χαλιών
- Ξυλείας γενικά
- Κενών σάκων μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων
- Κενών χώρων αποθήκευσης και επεξεργασίας των ανωτέρω προϊόντων
- Μέσων μεταφοράς των ανωτέρω προϊόντων
Επίσης, η φουμιτοξίνη χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των τρωκτικών στους αγρούς.
Χρησιμοποιείται εναντίον εντόμων, ακάρεων και τρωκτικών των αποθηκευμένων προϊόντων καθώς και εναντίον τρωκτικών στους αγρούς στις παρακάτω δόσεις:
Σε σιλό (σιτηρά) 10-20 σφαιρίδια/ τόνο
Ενσακισμένα σιτηρά 10-20 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο
Συσκευασμένα τρόφιμα, άλευρα,
ζυμαρικά κλπ. 5-15 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο
Καπνά 3-5 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο
Κενοί χώροι αποθήκευσης και επεξεργασίας προϊόντων 5-10 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο
Μέσα μεταφοράς προϊόντων έμφορτα 15-20 σφαιρίδια/ τόνο
Τρωκτικά στους αγρούς 2-5 σφαιρίδια/τρύπα
Τρωκτικά στις αποθήκες 5-8 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο
Παρατήρηση: Οι ανωτέρω δοσολογίες έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της φωσφίνης σχετίζεται άμεσα με τη στεγανότητα του χώρου όπου γίνεται η εφαρμογή, τη θερμοκρασία και υγρασία του προϊόντος και του χώρου, καθώς επίσης και με το προς απεντόμωση προϊόν, τη μορφή συσκευασίας του και το είδος των προς καταπολέμηση εχθρών. Η κατανομή των σφαιριδίων, που συνιστώνται κατά περίπτωση πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το προϊόν ή το χώρο, για την επίτευξη καλύτερης αποτελεσματικότητας αλλά και για την αποφυγή κινδύνων αυτανάφλεξης.
Διάρκεια υποκαπνισμού: Η διάρκεια υποκαπνισμού εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία του χώρου και του προϊόντος και από την υγρασία τους. Συγκεκριμένα, η διάρκεια υποκαπνισμού για τα σφαιρίδα, ανάλογα με τη θερμοκρασία, είναι η ακόλουθη (σε ημέρες).
Θερμοκρασία Δισκία (Γενικά-Καπνά)
5-10οC 8 ημέρες -
11-15 Οc 4 ημέρες 7 ημέρες
16-20 οC 3 ημέρες 6 ημέρες
21-25 οC 3 ημέρες 6 ημέρες
>25 οC 2 ημέρες 4 ημέρες
Δε συνιστάται υποκαπνισμός προϊόντων όταν η θερμοκρασία τους είναι κάτω των 5 οC και κενών χώρων όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 10 οC. Ειδικά για τον υποκαπνισμό προϊόντων όταν η θερμοκρασία τους είναι μεταξύ 5 και 10 οC, είναι πιθανόν τα αποτελέσματα να μην είναι ικανοποιητικά, οπότε θα πρέπει να αυξηθούν οι δοσολογίες.
Για πολύ ξηρά προϊόντα συνιστάται να παρατείνεται η διάρκεια υποκαπνισμού τους.
Αερισμός υποκαπνισθέντων χώρων και προϊόντων: Γενικά ο αερισμός των υποκαπνισθέντων με φωσφινογόνα γεωργικά φάρμακα προϊόντων και χώρων διαρκεί 6 ώρες. Ειδικά για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές ο αερισμός παρατείνεται για 48 ώρες και για τα καπνά 4 ημέρες, όταν όμως δεν υπάρχουν λόγοι να ανοιχθούν οι αποθήκες γρήγορα, συνιστάται να αφήνονται κλειστές όσο περισσότερο γίνεται.
Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έγινε υποκαπνισμός με φωσφινογόνα γεωργικά φάρμακα, ανοίγονται από έξω και αερίζονται με ανοικτές πόρτες για αρκετές ώρες. Η είσοδος του προσωπικού στους αποθηκευτικούς χώρους γίνεται μετά τον έλεγχο της συγκέντρωσης φωσφίνης στο χώρο με τις ειδικές συσκευές ανίχνευσης. Στις περιπτώσεις που θεωρείται απαραίτητο το ξεσκέπασμα των προϊόντων, οι εισερχόμενοι για την εκτέλεση της εργασίας αυτής, πρέπει να φορούν οπωσδήποτε μάσκες εφοδιασμένες με ειδικά φίλτρα φωσφίνης.
Περιορισμοί – Προφυλάξεις:
- Σε καμία περίπτωση τα υπό καπνισμό τρόφιμα ή ζωοτροφές, συσκευασμένα ή ασυσκεύαστα, δεν πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή με το σκεύασμα γεωργικού φαρμάκου ή τα κατάλοιπά του.
- Η φωσφίνη προσβάλλει όλα τα μέταλλα, γι’ αυτό πριν από την εφαρμογή απομακρύνετε ή καλύψτε καλά μεταλλικά αντικείμενα και ιδιαίτερα χάλκινα και κράματα χαλκού.
- Οι σπόροι που θα υποκαπνισθούν δεν πρέπει να έχουν υπερβολική υγρασία.
- Αποφεύγετε υποκαπνισμό των σπόρων σε υψηλές θερμοκρασίες. Σιτηρά με θερμοκρασία πάνω από 45 οC πρέπει πρώτα να ψύχονται με ρεύμα αέρα και μετά να γίνεται η εφαρμογή.
- Για τον υποκαπνισμό καπνών, μπαχαρικών, τσαγιού και άλλων προϊόντων με ευαίσθητο άρωμα, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται μικρές δόσεις και να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή.
Ειδικές συνθήκες γεωργικές, φυτοϋγείας ή περιβαντολλογικές υπό τις οποίες το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποκλειστεί.
Απαγορεύεται η εφαρμογή του στα θερμοκήπια.
Απαγορεύεται η εφαρμογή του σε κατοικημένες περιοχές ή σε απόσταση 50 μέτρων από αυτές. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του σε οποιοδήποτε χώρο που γειτνιάζει με χώρους παραμονής ανθρώπων ή ζώων ακόμη και όταν διαχωρίζεται με τοίχο από μπετόν.
Απαγορεύεται η χρήση του φαρμάκου υπό κενό.
Πριν από την εφαρμογή διακόψτε το ηλεκτρικό ρεύμα και κατά τη διάρκεια της εργασίας απαγορεύεται το άναμμα σπίρτων, αναπτήρων κλπ.
Η χρήση φωσφινογόνων γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο:
α) από τα κρατικά απεντομωτήρια εφόσον παρακολουθούνται από υπεύθυνο γεωπόνο
β) από γεωργικά ιδρύματα, γεωργικούς οργανισμούς και γεωργικούς συνεταιρισμούς, εφόσον επιβλέπονται από υπεύθυνο γεωπόνο
γ) από ιδιώτες εφόσον διαθέτουν γεωπόνο ή χημικό για την υπεύθυνη εκτέλεση.
Η πώληση φωσφινογόνων γεωργικών φαρμάκων σε ιδιώτες, επιτρέπεται μόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86 ότι διαθέτουν γεωπόνο ή χημικό με την ευθύνη του οποίου θα χρησιμοποιηθούν. Ο γεωπόνος ή χημικός θα συνυπογράφουν τη δήλωση ή θα υποβάλλουν στον πωλητή ξεχωριστή δική τους.
Συνθήκες εφαρμογής: Η φωσφίνη που εκλύεται από τη Φουμιτοξίνη είναι ένα πολύ τοξικό αέριο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση με υποκαπνισμό όλων των σταδίων των εντόμων, ακάρεων (στα κινούμενα στάδιά τους) και τρωκτικών των αποθηκευμένων προϊόντων και συγκεκριμένα των: - Σιτηρών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης, βρώμης, αραβοσίτου, σόργου, ρυζιού και κεχριού) - Οσπρίων (φασολιών, φακής, ρεβυθιών, μπιζελιών, αρακά, κουκιών κ.ά.) - Ξηρών καρπών (αμυγδάλων, καρυδιών, φυστικιών, φουντουκιών κ.ά) - Ελαιούχων σπόρων (αραχίδας κ.ά.) - Ελαιοπλακούντων και λοιπών ζωοτροφών - Καπνών και κατεργασμένων προϊόντων αυτών - Αποξηραμένων φρούτων (σύκων, δαμασκήνων, σταφίδων κ.ά.) - Αφεψημάτων (κακάο, καφέ, τσαγιού κ.ά.), μπαχαρικών (μοσχοκάρυδων, γαρυφάλλων, πιπεριού, κανέλλας κ.ά.) και φαρμακευτικών φυτών από τα οποία πολλά χρησιμοποιούνται και σαν αφεψήματα (χαμομηλιού, μέντας, λεβάντας, φασκομηλιάς, φλουσκουνιού κ.ά.) - Προϊόντων άλεσης και μεταποίησης σιτηρών (αλεύρων, πιτυρών ζυμαρικών, μπισκότων, γαλετών, παξιμαδιών, βύνης κ.ά.) - Σκόνης γάλακτος, πατατάλευρου και προϊόντων σοκολατοποιίας - Βαμβακιού, μεταξιού, μαλλιών, δερμάτων και χαλιών - Ξυλείας γενικά - Κενών σάκων μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων - Κενών χώρων αποθήκευσης και επεξεργασίας των ανωτέρω προϊόντων - Μέσων μεταφοράς των ανωτέρω προϊόντων Επίσης, η φουμιτοξίνη χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των τρωκτικών στους αγρούς. Χρησιμοποιείται εναντίον εντόμων, ακάρεων και τρωκτικών των αποθηκευμένων προϊόντων καθώς και εναντίον τρωκτικών στους αγρούς στις παρακάτω δόσεις: Σε σιλό (σιτηρά) 10-20 σφαιρίδια/ τόνο Ενσακισμένα σιτηρά 10-20 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο Συσκευασμένα τρόφιμα, άλευρα, ζυμαρικά κλπ. 5-15 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο Καπνά 3-5 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο Κενοί χώροι αποθήκευσης και επεξεργασίας προϊόντων 5-10 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο Μέσα μεταφοράς προϊόντων έμφορτα 15-20 σφαιρίδια/ τόνο Τρωκτικά στους αγρούς 2-5 σφαιρίδια/τρύπα Τρωκτικά στις αποθήκες 5-8 σφαιρίδια/ κυβ. μέτρο Παρατήρηση: Οι ανωτέρω δοσολογίες έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της φωσφίνης σχετίζεται άμεσα με τη στεγανότητα του χώρου όπου γίνεται η εφαρμογή, τη θερμοκρασία και υγρασία του προϊόντος και του χώρου, καθώς επίσης και με το προς απεντόμωση προϊόν, τη μορφή συσκευασίας του και το είδος των προς καταπολέμηση εχθρών. Η κατανομή των σφαιριδίων, που συνιστώνται κατά περίπτωση πρέπει να γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το προϊόν ή το χώρο, για την επίτευξη καλύτερης αποτελεσματικότητας αλλά και για την αποφυγή κινδύνων αυτανάφλεξης. Διάρκεια υποκαπνισμού: Η διάρκεια υποκαπνισμού εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία του χώρου και του προϊόντος και από την υγρασία τους. Συγκεκριμένα, η διάρκεια υποκαπνισμού για τα σφαιρίδα, ανάλογα με τη θερμοκρασία, είναι η ακόλουθη (σε ημέρες). Θερμοκρασία Δισκία (Γενικά-Καπνά) 5-10οC 8 ημέρες - 11-15 Οc 4 ημέρες 7 ημέρες 16-20 οC 3 ημέρες 6 ημέρες 21-25 οC 3 ημέρες 6 ημέρες >25 οC 2 ημέρες 4 ημέρες Δε συνιστάται υποκαπνισμός προϊόντων όταν η θερμοκρασία τους είναι κάτω των 5 οC και κενών χώρων όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 10 οC. Ειδικά για τον υποκαπνισμό προϊόντων όταν η θερμοκρασία τους είναι μεταξύ 5 και 10 οC, είναι πιθανόν τα αποτελέσματα να μην είναι ικανοποιητικά, οπότε θα πρέπει να αυξηθούν οι δοσολογίες. Για πολύ ξηρά προϊόντα συνιστάται να παρατείνεται η διάρκεια υποκαπνισμού τους. Αερισμός υποκαπνισθέντων χώρων και προϊόντων: Γενικά ο αερισμός των υποκαπνισθέντων με φωσφινογόνα γεωργικά φάρμακα προϊόντων και χώρων διαρκεί 6 ώρες. Ειδικά για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές ο αερισμός παρατείνεται για 48 ώρες και για τα καπνά 4 ημέρες, όταν όμως δεν υπάρχουν λόγοι να ανοιχθούν οι αποθήκες γρήγορα, συνιστάται να αφήνονται κλειστές όσο περισσότερο γίνεται. Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έγινε υποκαπνισμός με φωσφινογόνα γεωργικά φάρμακα, ανοίγονται από έξω και αερίζονται με ανοικτές πόρτες για αρκετές ώρες. Η είσοδος του προσωπικού στους αποθηκευτικούς χώρους γίνεται μετά τον έλεγχο της συγκέντρωσης φωσφίνης στο χώρο με τις ειδικές συσκευές ανίχνευσης. Στις περιπτώσεις που θεωρείται απαραίτητο το ξεσκέπασμα των προϊόντων, οι εισερχόμενοι για την εκτέλεση της εργασίας αυτής, πρέπει να φορούν οπωσδήποτε μάσκες εφοδιασμένες με ειδικά φίλτρα φωσφίνης. Περιορισμοί – Προφυλάξεις: - Σε καμία περίπτωση τα υπό καπνισμό τρόφιμα ή ζωοτροφές, συσκευασμένα ή ασυσκεύαστα, δεν πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή με το σκεύασμα γεωργικού φαρμάκου ή τα κατάλοιπά του. - Η φωσφίνη προσβάλλει όλα τα μέταλλα, γι’ αυτό πριν από την εφαρμογή απομακρύνετε ή καλύψτε καλά μεταλλικά αντικείμενα και ιδιαίτερα χάλκινα και κράματα χαλκού. - Οι σπόροι που θα υποκαπνισθούν δεν πρέπει να έχουν υπερβολική υγρασία. - Αποφεύγετε υποκαπνισμό των σπόρων σε υψηλές θερμοκρασίες. Σιτηρά με θερμοκρασία πάνω από 45 οC πρέπει πρώτα να ψύχονται με ρεύμα αέρα και μετά να γίνεται η εφαρμογή. - Για τον υποκαπνισμό καπνών, μπαχαρικών, τσαγιού και άλλων προϊόντων με ευαίσθητο άρωμα, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται μικρές δόσεις και να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή. Ειδικές συνθήκες γεωργικές, φυτοϋγείας ή περιβαντολλογικές υπό τις οποίες το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποκλειστεί. Απαγορεύεται η εφαρμογή του στα θερμοκήπια. Απαγορεύεται η εφαρμογή του σε κατοικημένες περιοχές ή σε απόσταση 50 μέτρων από αυτές. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του σε οποιοδήποτε χώρο που γειτνιάζει με χώρους παραμονής ανθρώπων ή ζώων ακόμη και όταν διαχωρίζεται με τοίχο από μπετόν. Απαγορεύεται η χρήση του φαρμάκου υπό κενό. Πριν από την εφαρμογή διακόψτε το ηλεκτρικό ρεύμα και κατά τη διάρκεια της εργασίας απαγορεύεται το άναμμα σπίρτων, αναπτήρων κλπ. Η χρήση φωσφινογόνων γεωργικών φαρμάκων επιτρέπεται μόνο: α) από τα κρατικά απεντομωτήρια εφόσον παρακολουθούνται από υπεύθυνο γεωπόνο β) από γεωργικά ιδρύματα, γεωργικούς οργανισμούς και γεωργικούς συνεταιρισμούς, εφόσον επιβλέπονται από υπεύθυνο γεωπόνο γ) από ιδιώτες εφόσον διαθέτουν γεωπόνο ή χημικό για την υπεύθυνη εκτέλεση. Η πώληση φωσφινογόνων γεωργικών φαρμάκων σε ιδιώτες, επιτρέπεται μόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86 ότι διαθέτουν γεωπόνο ή χημικό με την ευθύνη του οποίου θα χρησιμοποιηθούν. Ο γεωπόνος ή χημικός θα συνυπογράφουν τη δήλωση ή θα υποβάλλουν στον πωλητή ξεχωριστή δική τους.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Συνδυαστικότητα:
Δε συνδυάζεται με άλλα φάρμακα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 28/02/2014
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS05+GHS06+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΛΟ (ΣΙΤΗΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ)