Εφαρμογή FORCE 20 CS για ΣΙΚΑΛΗ (απολύμανση και επένδυση σπόρων) - εγκεκριμένα γεωργικά και υγειονομικά σκευάσματα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΚΑΛΗ (απολυμανση και επενδυση σπορων)

Εφαρμογή του εντομοκτόνου FORCE 20 CS

FORCE 20 CS

Tefluthrin 20%

Εναιώρημα Μικροκαψουλών (CS) / Βοηθητικές ουσίες: 79.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΚΑΛΗ (απολύμανση και επένδυση σπόρων):

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του FORCE 20 CS για χρηση σε ΣΙΚΑΛΗ (απολύμανση και επένδυση σπόρων) εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο. Καταπολεμά έντομα εδάφους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία των διαύλων ιόντων νατρίου (sodium channel modulator) προκαλώντας παρατεταμένο άνοιγμα αυτών που οδηγεί σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος, διακοπή της διατροφής, παράλυση και τελικά το θάνατο του εντόμου. Δρα δι' επαφής μέσω της απορρόφησής του από την επιδερμίδα, αλλά έχει και κάποια δράση δια του στομάχου. Δεν είναι διασυστηματικό αλλά έχει δράση με ατμούς. Έχει γρήγορη αρχική δράση (knockdown effect) και αρκετή υπολειμματική διάρκεια. Επιπλέον, λόγω των ατμών που δημιουργούνται στην εδαφική ζώνη, τα έντομα απομακρύνονται και δεν πλησιάζουν τα φυτά στη γραμμή εφαρμογής.
Μέθοδος εφαρμογής: Επενδυτικό σπόρων. Ζαχαρότευτλα: Η επένδυση των σπόρων ζαχαροτεύτλου γίνεται με τη μέθοδο της κουφετοποίησης (pelleting) σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Αραβόσιτος & Σιτηρά: Η επένδυση των σπόρων αραβοσίτου και σιτηρών γίνεται με την υγρή μέθοδο slurry με ειδικά μηχανήματα επένδυσης σπόρων. Το FORCE 20 CS εφαρμόζεται στους σπόρους αραβοσίτου διαλυμένο σε νερό όγκου 1000 - 2000 κ. εκ. ανά 100 κιλά σπόρου και στους σπόρους σιταριού διαλυμένο σε νερό όγκου 500-1500 κ.εκ. ανά 100 κιλά σπόρου. Να ανακινείτε πολύ καλά το προϊόν πριν τη χρήση και να γίνεται πολύ προσεκτική ανάμειξη της προτεινόμενης, κάθε φορά, ποσότητας του FORCE 20 CS, με το απαιτούμενο νερό. Κατά την επένδυση να αναδεύεται συνεχώς τον σπόρο. Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του μηχανήματος επένδυσης των σπόρων.
1.U=100.000 σπόροι
2.Η δόση των 100 κ.εκ./U στον αραβόσιτο ισοδυναμεί με 400 κ.εκ./100 κιλά σπόρων όταν το βάρος 100.000 σπόρων είναι 25 κιλά.
3.Το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό εναντίον του Agriotes spp. κάτω από χαμηλή πίεση προσβολής του εντόμου και σε συνδυασμό με καλλιεργητικές πρακτικές (αμειψισπορά) και έχει δευτερεύουσα επίδραση κατά του Diabrotica virgifera.
4.Μέγιστη ποσότητα (max) σπόρων/στρέμμα:
Ζαχαρότευτλα: 11.000 σπόροι. Αραβόσιτος: 10.000 σπόροι και Σιτηρά: 500.000 σπόροι.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.U=100.000 σπόροι 2.Η δόση των 100 κ.εκ./U στον αραβόσιτο ισοδυναμεί με 400 κ.εκ./100 κιλά σπόρων όταν το βάρος 100.000 σπόρων είναι 25 κιλά. 3.Το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό εναντίον του Agriotes spp. κάτω από χαμηλή πίεση προσβολής του εντόμου και σε συνδυασμό με καλλιεργητικές πρακτικές (αμειψισπορά) και έχει δευτερεύουσα επίδραση κατά του Diabrotica virgifera. 4.Μέγιστη ποσότητα (max) σπόρων/στρέμμα: Ζαχαρότευτλα: 11.000 σπόροι. Αραβόσιτος: 10.000 σπόροι και Σιτηρά: 500.000 σπόροι.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΚΑΛΗ (απολύμανση και επένδυση σπόρων)