Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου SERRATE 20/7.5 WG

SERRATE 20/7.5 WG

Clodinafop-propargyl 20% / Clonquintocet-mexyl 7.5% / pyroxsulam 7.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 71.43%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Φάλαρη (Phalaris sp.)
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Ανεμόχορτο (Apera spica-venti)
Μεγάλη Αγριοβρώμη (Avena sterilis)
Αγριοβρώμη (Avena ludoviciana)
Αγριοβρώμη (Avena fatua)
Πολύανθη Ήρα (Lolium multiflorum)
Λεπτή Ήρα (Lolium rigidum)
Παράδοξη Φάλαρη (Phalaris paradoxa)
Αναγαλλίδα (Anagallis arvensis)
Ανθεμίδα (Anthemis arvensis)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Κολλητσίδα (Galium sp.)
Αγριομάρουλο (Lactuca serriola)
Πολυκόμπι (Polygonum aviculare)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)
25 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Μεταφυτρωτικά
Μεταφυτρωτική εφαρμογή ως προς τη καλλιέργεια (από το 3ο φύλλο έως ότου το 2ο γόνατο είναι 2 εκατοστά πάνω από το 1ο γόνατο) σε συνδυασμό με 0,5% Adigor ή άλλο μη ιονικό ή ελαιούχο προσκολλητικό παράγοντα. ΒΒCH 13- 32
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε μαλακό, σκληρό σιτάρι, τριτικάλε και σίκαλη που απορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων, μετακινείται στον μεριστωματικό ιστό όπου δρα παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων και του ενζύμου amino lactate synthase. To clodinafop-propargyl, ανήκει στη χημική ομάδα των aryloxyphenoxypropionate παραγώγων που ονομάζονται κοινώς “FOPS”, τα οποία δρουν παρεμποδίζοντας τη σύνθεση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων. Το Pyroxsulam δρα ως αναστολέας του ενζύμου amino lactate synthase (ALS) (οξυγαλακτική συνθετάση) εμποδίζοντας τη σύνθεση αμινοξέων των ζιζανίων.
Τρόπος Εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός. Όγκος ψεκαστικού υγρού 20-30 λίτρα νερό στο στρέμμα.
Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα δράσης του σκευάσματος αυξάνεται όταν εφαρμόζεται σε νεαρά ζιζάνια κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξης τους.
Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη.
Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας των χειμερινών σιτηρών που έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα την άνοιξη, δεν συνιστάται σπορά ευαίσθητών καλλιεργειών, όπως το εαρινό κριθάρι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα.
Κάτω από φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες στις περιοχές που έχουν σπαρθεί σιτηρά και μετά από φυσιολογική συγκομιδή την άνοιξη, την ίδια χρονιά μπορούν να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά και χειμερινή ελαιοκράμβη. Την επόμενη άνοιξη μπορούν να σπαρθούν χωρίς κανένα περιορισμό όλα τα σιτηρά και άλλες αροτραίες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των Phacelia, μηδική, σόγια και ζαχαρότευτλα.
Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στην αρχική του κλειστή συσκευασία, μακριά από ήλιο και υγρασία σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Συνθήκες εφαρμογής: Η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα δράσης του σκευάσματος αυξάνεται όταν εφαρμόζεται σε νεαρά ζιζάνια κατά την περίοδο έντονης ανάπτυξης τους. Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη. Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας των χειμερινών σιτηρών που έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα την άνοιξη, δεν συνιστάται σπορά ευαίσθητών καλλιεργειών, όπως το εαρινό κριθάρι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα. Κάτω από φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες στις περιοχές που έχουν σπαρθεί σιτηρά και μετά από φυσιολογική συγκομιδή την άνοιξη, την ίδια χρονιά μπορούν να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά και χειμερινή ελαιοκράμβη. Την επόμενη άνοιξη μπορούν να σπαρθούν χωρίς κανένα περιορισμό όλα τα σιτηρά και άλλες αροτραίες καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των Phacelia, μηδική, σόγια και ζαχαρότευτλα. Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια στην αρχική του κλειστή συσκευασία, μακριά από ήλιο και υγρασία σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Συνδυαστικότητα:
Συνδυάζεται για καλύτερη αποτελεσματικότητα με 0,5%Adigor ή άλλο μη ιονικό ή ελαιούχο προσκολλητικό παράγοντα.
Δεν συνδυάζεται με σκευάσματα που περιέχουν 2,4D ή dicamba καθώς υπάρχει κίνδυνος μειωμένης αποτελεσματικότητας των αγρωστωδών ζιζανίων
Φυτοτοξικότητα:
Δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις και καλλιέργειες. Πιθανόν να εμφανιστούν παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας τα οποία συσχετίζονται με δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν κατά την εφαρμογή του προϊόντος.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Μπουκαλάκι 250γρ, 500γρ HDPE.
2.Μπουκάλι, δοχείο 1 κιλό, 5 κιλά ΗDPE.


Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09