Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ARNOLD

Flufenacet 40% / Diflufenican 20%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 50.56%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΚΑΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ:

Δόσεις σκευάσματος

Μεγάλη Αγριοβρώμη (Avena sterilis)
Κοινή Πόα (Poa annua)
Λουβουδιά (Chenopodium album)
60 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή το φθινόπωρο, νωρίς μεταφυτρωτικά όταν η καλλιέργεια είναι στο στάδιο των 1-3 πραγματικών φύλλων (BBCH 11-13).
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Καλύπτεται από το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας κατά την εφαρμογή.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στα σιτηρά. Περιέχει δυο ζιζανιοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης. Το diflufenican είναι ζιζανιοκτόνο επαφής που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη μετακίνηση καθώς και από μεγάλη υπολειμματική διάρκεια. Δρα αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση των καροτενοειδών προκαλώντας έντονο μεταχρωματισμό ή λεύκανση των νεαρών ζιζανίων. Το κόκκινο-πορφυρό χρώμα του φυλλώματος το οποίο συχνά παρατηρείται μετά την εφαρμογή είναι αποτέλεσμα του στρες που προκαλείται από την έλλειψη των καροτενοειδών. Στη συνέχεια, τα νεαρά ζιζάνια νεκρώνονται. Το flufenacet είναι εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο που μετακινείται κυρίως αποπλαστικά και εφαρμόζεται για την καταπολέμηση ετήσιων ζιζανίων. Δρα παρεμποδίζοντας τη διαίρεση και την αύξηση των μεριστωματικών κυττάρων με αποτέλεσμα να σταματά η αύξηση του ριζικού συστήματος και να διακόπτεται η ανάπτυξη των ζιζανίων, τα οποία τελικά νεκρώνονται. Το diflufenican και το flufenacet απορροφούνται κυρίως από τη ρίζα αλλά και από το φύλλωμα των νεαρών ζιζανίων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης και ακροφύσια τύπου σκούπας.
1.Η χρήση στα σιτηρά περιλαμβάνει τον σίτο σπέλτα (όλυρα, TRZSP).
2.Τα αγρωστώδη ζιζάνια είναι ευαίσθητα από το στάδιο πριν το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 3 φύλλων, ενώ τα πλατύφυλλα ζιζάνια είναι ευαίσθητα από το στάδιο πριν το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 φύλλων. είναι ευαίσθητα όταν είναι μικρά και βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη.
3.Μην ψεκάσετε όταν φυσάει. Πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφευχθούν τα σταγονίδια του ψεκασμού να μεταφερθούν σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η χρήση στα σιτηρά περιλαμβάνει τον σίτο σπέλτα (όλυρα, TRZSP). 2.Τα αγρωστώδη ζιζάνια είναι ευαίσθητα από το στάδιο πριν το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 3 φύλλων, ενώ τα πλατύφυλλα ζιζάνια είναι ευαίσθητα από το στάδιο πριν το φύτρωμα και μέχρι το στάδιο των 4 φύλλων. είναι ευαίσθητα όταν είναι μικρά και βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη. 3.Μην ψεκάσετε όταν φυσάει. Πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφευχθούν τα σταγονίδια του ψεκασμού να μεταφερθούν σε γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Diflufenican:
Δεν συνδυάζεται με: διαφυλλικά λιπάσματα,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Diflufenican (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)0.02 mg/kg
Flufenacet (άθροισμα όλων των ενώσεων που περιέχουν το N fluorophenyl-N-isopropyl moiety εκφραζόμενο σαν flufenacet)0.05 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
SHARDA CROPCHEM LIMITED (Mumbai)
2nd floor, Prime Business Park, Dashrathlal Joshi Road
400056
Vile Parle (West) Mumbai
INDIA
TEL: +91 22 56782800
FAX: +91 22 5678 2828/2808
e-mail: regn@shardaintl.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
SHARDA BALKAN ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.
Μοναστηρίου 9
54627
Θεσσαλονίκη
TEL: 2310 521045
e-mail: athinasarakini@gmail.com