Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

VIPER

Penoxsulam 2%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 97.81%


Οδηγίες εφαρμογής για ΡΥΖΙ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του VIPER για χρηση σε ΡΥΖΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το VIPER είναι μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καλλιέργεια του ρυζιού. Το penoxsulam είναι αναστολέας του ενζύμου ALS (acetolactate synthase), και δρα παρεμποδίζοντας την βιοσύνθεση αμινοξέων. Το προϊόν απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και εν μέρη από τις ρίζες των ζιζανίων. Ορατά συμπτώματα εμφανίζονται 5-10 ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ η καταπολέμηση των ευαίσθητων ειδών επέρχεται μετά από 3-4 εβδομάδες. Το VIPER έχει μερική υπολειµµατική δράση, µε αποτέλεσµα να ελέγχει τα ευαίσθητα ζιζάνια που εµφανίζονται µερικές ηµέρες µετά από την εφαρµογή του.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτική εφαρμογή στην καλλιέργεια του ρυζιού με 15-40 λίτρα νερού ανά στρέμμα. To VIPER μπορεί να εφαρμοστεί σε αποξηραμένα «τηγάνια», σε «τηγάνια» με ελάχιστο
νερό ή σε ορυζώνες με ξηρά σπαρμένο ρύζι.
α)Εφαρμογή του VIPER σε αποξηραμένα «τηγάνια»: Εφαρμόστε μόλις ο ορυζώνας έχει αποστραγγιστεί και κατακλύστε πάλι 1-5 ημέρες μετά την εφαρμογή.
β)Εφαρμογή του VIPER σε «τηγάνια» με ελάχιστο νερό: Εφαρμόστε σε ορυζώνες με λιγότερο από 4-5 εκ. νερό, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του φυλλώματος των ζιζανίων να βρίσκεται πάνω από το νερό.
Πριν την εφαρμογή σταματήστε την παροχή νερού και για διάστημα 2 ημερών να μην γίνει καμία παροχή νερού. Μετά το τέλος των 2 ημερών η διαχείριση του νερού μπορεί να γίνει βάσει των συνήθων καλλιεργητικών πρακτικών της περιοχής.
γ)Εφαρμογή του VIPER σε ορυζώνες με ξηρά σπαρμένο ρύζι: Εφαρμόστε σε ξηρούς ορυζώνες 1-3 ημέρες πριν το γέμισμα των «τηγανιών» με νερό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/05/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09