Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AGIXA

florpyrauxifen benzyl 16% / Cyhalofop-butyl 1.2%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.91%


Οδηγίες εφαρμογής για ΡΥΖΙ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του AGIXA για χρηση σε ΡΥΖΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το σκεύασμα είναι εκλεκτικό διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ποικιλίες Indica όσο και σε Japonica, σε συμβατικές και ανθεκτικές ποικιλίες (π.χ. τύπου Clearfield), στην καλλιέργεια του ρυζιού. Απορροφάται κυρίως από το φύλλωμα και δευτερευόντως από τις ρίζες του φυτού. Η δραστική ουσία Florpyrauxifen-benzyl δρα ως συνθετική αυξίνη, µιµείται την αυξητική ορµόνη των ζιζανιών, προκαλεί υπερβολική διέγερση και αυξηµένο µεταβολισµό, µε αποτέλεσµα τη διατάραξη της φυσιολογικής ανάπτυξης των ζιζανίων. Η δραστική ουσία Cyhalofop-butyl δρα ως παρεμποδιστης του ενζύμου ακετυλο-CoA καρβοξυλάση, το οποίο καταλύει το πρώτο στάδιο στη σύνθεση των λιπαρών οξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
1.Το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν ή μετά από κάποιο άλλο φυτοπροστατευτικό προϊόν που περιέχει florpyrauxifen-benzyl με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 9 ημερών μεταξύ των
εφαρμογών ενώ η μέγιστη δόση δραστικής ουσίας florpyrauxifen-benzyl στο στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 6 γρ.
2.Κατά προτίμηση να ψεκάζεται το πρωί όταν η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή και η υγρασία δεν είναι πολύ χαμηλή.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν ή μετά από κάποιο άλλο φυτοπροστατευτικό προϊόν που περιέχει florpyrauxifen-benzyl με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 9 ημερών μεταξύ των εφαρμογών ενώ η μέγιστη δόση δραστικής ουσίας florpyrauxifen-benzyl στο στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 6 γρ. 2.Κατά προτίμηση να ψεκάζεται το πρωί όταν η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή και η υγρασία δεν είναι πολύ χαμηλή.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 24/07/2030
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09