Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

STATIC GR

Spinosad 0.4%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 99.56%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

1200 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα, (εδάφους)
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Διασκορπισµός
Εφαρμογή στο έδαφος κατά τη σπορά με διασκορπισμό κατά μήκος της γραμμής σποράς και ενσωμάτωση χρησιμοποιώντας το εξάρτημα FISHTAIL DXP® (BBCH 00)
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το STATIC® GR είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση των Σιδηροσκώληκων σε αραβόσιτο, αραβόσιτο γλυκό και πατάτα. Δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων δεσμεύοντας τους υποδοχείς της ακετυλοχολίνης με αποτέλεσμα παρατεταμένη διέγερση, εξαιτίας της οποίας το έντομο παραλύει λόγω νευρομυϊκής κόπωσης. Η παράλυση είναι μη αναστρέψιμη και ο θάνατος των εντόμων επέρχεται μέσα σε 3 ημέρες.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμογή στο έδαφος κατά την σπορά και ενσωμάτωση. Εφαρμόζεται με διασκορπισμό κατά μήκος της γραμμής σποράς, μα διανομέα κοκκωδών εφοδιασμένο με την ειδική συσκευή FISHTAIL DXP® diffuser, που προσαρμόζεται στην σπαρτική μηχανή.
1.Το STATIC GR παρέχει προστασία ενάντια στους Σιδηροσκώληκες σε αγρούς, όπου αναμένεται μικρή έως μέτρια πυκνότητα πληθυσμού των εντόμων.
2.Εφαρμόζεται με διανομέα κοκκωδών εφοδιασμένο με την ειδική συσκευή FISHTAIL DXP® diffuser που προσαρμόζεται στην σπαρτική μηχανή. Η χρήση της ειδικής συσκευής FISHTAIL DXP® diffuser εξασφαλίζει ομοιόμορφο διασκορπισμό των κόκκων γύρω από το σπόρο και κατά μήκος της γραμμής σποράς, επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία των σπορών και αργότερα των φυταρίων.
3.Ρυθμίστε προσεκτικά το διανομέα κοκκωδών πριν την εφαρμογή και κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Συνιστάται να σπέρνετε με ταχύτητα μικρότερη από ή ίση με 6 χιλιόμετρα / ώρα.
4.Είναι απαραίτητη η καλή προετοιμασία του εδάφους (χωρίς σβόλους), για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του σκευάσματος και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του.
5.Η χρήση της ειδικής συσκευής FISHTAIL DXP® diffuser εξασφαλίζει επίσης την πλήρη ενσωμάτωση των κόκκων στο έδαφος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το STATIC GR παρέχει προστασία ενάντια στους Σιδηροσκώληκες σε αγρούς, όπου αναμένεται μικρή έως μέτρια πυκνότητα πληθυσμού των εντόμων. 2.Εφαρμόζεται με διανομέα κοκκωδών εφοδιασμένο με την ειδική συσκευή FISHTAIL DXP® diffuser που προσαρμόζεται στην σπαρτική μηχανή. Η χρήση της ειδικής συσκευής FISHTAIL DXP® diffuser εξασφαλίζει ομοιόμορφο διασκορπισμό των κόκκων γύρω από το σπόρο και κατά μήκος της γραμμής σποράς, επιτυγχάνοντας έτσι την προστασία των σπορών και αργότερα των φυταρίων. 3.Ρυθμίστε προσεκτικά το διανομέα κοκκωδών πριν την εφαρμογή και κατά τη διάρκεια της εργασίας. Συνιστάται να σπέρνετε με ταχύτητα μικρότερη από ή ίση με 6 χιλιόμετρα / ώρα. 4.Είναι απαραίτητη η καλή προετοιμασία του εδάφους (χωρίς σβόλους), για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του σκευάσματος και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά του. 5.Η χρήση της ειδικής συσκευής FISHTAIL DXP® diffuser εξασφαλίζει επίσης την πλήρη ενσωμάτωση των κόκκων στο έδαφος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρουσιάζει φυτοτοξικότητα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις στις Ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Spinosad (spinosad, άθροισμα από spinosyn A και spinosyn D) (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)2 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
SBM Developpement SAS (Ecully)
60 Chemin des Mouilles
69130
Ecully
FRANCE
TEL: +33(0) 491244495
FAX: +33(0) 491244467
e-mail: maelen.etienne@sbm-company.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
CORTEVA AGRISCIENCE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Ύδρας 2 και Λ. Κηφισίας 280
15232
Χαλάνδρι, Αθήνα
TEL: +30210 6889700
e-mail: fotini.tsali@corteva.com