Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου STEMA 4 OD

STEMA 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.6%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
100-150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Σετάρια (Setaria sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βέλιουρας Από Σπόρο (Sorghum halepense)
Βλήτο (Amaranthus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
100 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
125-150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 2
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Εφαρμογή: Μεταφυτρωτικά
Για Μουχρίτσα 1-3 φύλλα, Σετάριες από τα 2-4 φύλλα Για Βέλιουρα μέχρι 8 10-20 εκ. Ύψος Για Βλήτα και Τάτουλα Από τα 2-4 φύλλα
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξυγαλακτικού.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους, μπεκ τύπου σκούπας, πίεση μικρότερη των 2,5 atm και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα.
1) Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου.
2) Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ./στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50 κ.εκ/στρέμμα.
Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το STEMA 4 OD, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του STEMA 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση.
Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Συνθήκες εφαρμογής: 1) Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου. 2) Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής: 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ./στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50 κ.εκ/στρέμμα. Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το STEMA 4 OD, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να ξανασπαρεί μόνο αραβόσιτος. Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του STEMA 4 OD και αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Είσοδος του εργάτη στην καλλιέργεια αφού στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό.
Συνδυαστικότητα:
Συνδυάζεται με τα σκευάσματα Bromoterb SC (200 g/L bromoxynil + 300 g/L Terbuthylazine), Sulcogan SC (Sulcotrione 300 g/L) , Bromotril EC (Bromoxynil) και Sulcotrek SC (sulcotrione 173 g/L + terbuthylazine 327 g/L)
Φυτοτοξικότητα:
- Να μη χρησιμοποιείται όταν ο αραβόσιτος βρίσκεται υπό στρες υγρασίας και σε θερμοκρασίες πάνω από 25οC και κάτω από 10οC.
- Κατά την πρώτη - δεύτερη εβδομάδα μετά την εφαρμογή είναι δυνατόν να παρατηρηθούν χλωρώσεις στα φύλλα του καλαμποκιού. Το φαινόμενο αυτό είναι συνάρτηση της χρησιμοποιούμενης δόσεως, είναι δε παροδικό. Δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της καλλιέργειας ή τις αποδόσεις.
- Να μην χρησιμοποιείται στο γλυκό καλαμπόκι και σε καλλιέργειες σποροπαραγωγής.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Φιάλη μέσα σε κουτί 250, 500 κ.εκ.. Πλαστικό τύπου HDPE.
Φιάλες 250, 500 κ.εκ. &1 λίτρο. Πλαστικό τύπου HDPE.
Δοχεία 3 & 5 λίτρα. Πλαστικό τύπου HDPE.

Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Nicosulfuron 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ADAMA AGAN Ltd
Northern Industrial Zone, P.O. Box 262
77102
Ashdod
ISRAEL
TEL: +972 7 32321330
FAX: +972 7 3232 1315
e-mail: tali.ehrlich@ma-industries.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕBΕ
Εθνικής Αντιστάσεως 73 και Σποράδων
15231
ΧΑΛΑNΔΡΙ
TEL: 211 1205555
FAX: 211 1205559
e-mail: technical@alfagro.gr