Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου ARIGO 51 WG

ARIGO 51 WG

Mesotrione 36% / Nicosulfuron 12% / Rimsulfuron 3%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 44.55%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ARIGO 51 WG για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. Το Mesotrione ανήκει στην οικογένεια στην ομάδα των τρικετόνων. Σε είδη ευπαθών ζιζανίων, η ένωση αναστέλλει το ένζυμο HPPD (hydroxy phenylpyruvate dioxygenase), το οποίο είναι βασικός καταλύτης στην πορεία της βιοσύνθεσης, που οδηγεί, μέσω του ομογεντισικού οξέος (HGA) και της πλαστοκινόνης σε καροτενοειδή. Το ένζυμο HPPD καταλύει τον σχηματισμό HGA από το υπόστρωμα του p-υδροξυφαινυλικού πυροσταφυλικού οξέος (HPPA). Επειδή το mesotrione είναι δομικά παρόμοιο με το συγκεκριμένο υπόστρωμα, ενεργεί με ανταγωνιστική αναστολή. Τα καροτενοειδή είναι βασικά συστατικά στην παραγωγή χλωροφύλλης και οποιαδήποτε αναστολή αυτής της διαδικασίας οδηγεί σε λεύκανση των φυτικών ιστών. Τα nicosulfuron και rimsulfuron ανήκουν στην ομάδα των σουλφονυλουριών. Και οι δύο δραστικές ουσίες δρουν κύρια από το φύλλωμα και λιγότερο από τις ρίζες ωστόσο, μπορεί να παρατηρηθεί ελάχιστη υπολειμματική δράση σε εδάφη με χαμηλή οργανική ύλη, αμμώδη υπό ιδανικές συνθήκες υγρασίας. Γενικά, το ARIGO 51WG καταπολεμά τα ζιζάνια μέσω δράσης στα φύλλα και τις ρίζες. Το ARIGO 51WG αποδίδει καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε ενεργά αναπτυσσόμενα ζιζάνια.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως φυλλώματος. Το ARIGO 51WG εφαρμόζεται μεταφυτρωτικά σε καλλιέργειες, χρησιμοποιώντας ψεκαστήρες κάλυψης τοποθετημένους σε τρακτέρ και κατευθυνόμενους στο έδαφος και όγκους που κυμαίνονται μεταξύ 20–40 λιτ/στρ.
Φυτοτοξικότητα:
-Το σκεύασμα δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις στις Ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες. Ορισμένες φορές εμφανίζεται ελαφρύ παροδικό κιτρίνισμα κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον ψεκασμό, το οποίο ωστόσο δεν έχει βαρύτητα ή συνέπεια για την καλλιέργεια.
-Να μη χρησιμοποιείται όταν ο αραβόσιτος βρίσκεται σε καταπόνηση λόγο έλλειψη υγρασίας και σε θερμοκρασίες πάνω από 25°C και κάτω από 4°C.
-Να μην εφαρμόζεται σε καλλιέργειες στις οποίες έγινε χρήση διασυστηματικού κοκκώδους οργανοφωσφορικού εντομοκτόνου κατά τη σπορά.
-Μην αναμιγνύετε στη δεξαμενή το ARIGO 51WG με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Αν απαιτείται μία εφαρμογή με bentazone, θα πρέπει να υπάρχει μία καθυστέρηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας μεταξύ των επεμβάσεων.
Αν είναι απαραίτητος ο ψεκασμός φυλλώματος με οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα πρέπει να αφήνετε ένα διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας μεταξύ των δύο εφαρμογών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος (γραμμάρια)-Υλικό: Φιάλη 250, 300, 330, 500, 600, 660, 990, 1000,
1650, 2000, 3300. HDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
DuPont International Operations Sarl
SWITZERLAND
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
PIONEER HI-BRED ΕΛΛΑΣ ΑΕ
Ύδρας 2 και Λ. Κηφισίας 280
15232
Χαλάνδρι, Αθήνα
TEL: +30 210 6800741
FAX: +30 210 6801018
e-mail: lena.raftopoulou@corteva.com