Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου KEYNYL

KEYNYL

fluroxypyr- meptyl 20%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 71.65%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
100 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Μεταφυτρωτικά
Μεταφυτρωτικά από τα 2 έως τα 6 φύλλα BBCH 12-16
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Δεν ορίζεται λόγω του χρόνου εφαρμογής του προϊόντος
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το KEYNYL είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την αντιμετώπιση πλατύφυλλων ζιζανίων στα εσπεριδοειδή, τα μηλοειδή, την ελιά, τα σιτηρά και τον αραβόσιτο. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και μεταφέρεται γρήγορα σε άλλα μέρη του φυτού. Προωθεί την επιμήκυνση των κυττάρων και αναστέλλει τη σύνθεση του RNA. Προκαλεί συμπτώματα όπως εκείνα των αυξινών, π.χ. κατσάρωμα και παραμόρφωση των φύλλων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος των ζιζανίων, με προτεινόμενη πίεση 2-3 atm και ψεκαστικό όγκο 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα. Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στο βυτίο για πολλή ώρα.
*Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα του σκευάσματος στις εθνικές ποικιλίες ελιάς Καλαμών και Κονσερβολιά.
Παρατηρήσεις:
1.Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το NITIDE με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού).
2.Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα.
3.Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο.
4.Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα.
Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
Εσπεριδοειδή Ευαίσθητα:
Μηλοειδή Αγριομάρουλο (Lactuca serriola - LACSE), Ελιά Αγριοτρίφυλλο (Trifolium repens - TRFRE), Λάπαθο (Rumex crispus - RUMCR), Μολόχα (Malva sylvestris - MALSI).
Μετρίως ευαίσθητα:
Αγριοράδικο (Taraxacum officinale - TAROF), Πεντάνευρο (Plantago lanceolate - PLALA)
Στελλάρια (Stellaria media - STEME).
Χειμερινά σιτηρά Μετρίως ευαίσθητα
Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE), Κολλιτσίδα μεγαλόκαρπη (Galium aparine - GALAP), Πολυκόμπι (Polygonum aviculare - POLAV).
Αραβόσιτος Ευαίσθητα
Αγριοντοματιά (Solanum nigrum - SOLNI), Τάτουλας (Datura stramonium - DATST).
Συνθήκες εφαρμογής: *Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα του σκευάσματος στις εθνικές ποικιλίες ελιάς Καλαμών και Κονσερβολιά. Παρατηρήσεις: 1.Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το NITIDE με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού). 2.Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα. 3.Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο. 4.Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα. Καταπολεμούμενα ζιζάνια: Εσπεριδοειδή Ευαίσθητα: Μηλοειδή Αγριομάρουλο (Lactuca serriola - LACSE), Ελιά Αγριοτρίφυλλο (Trifolium repens - TRFRE), Λάπαθο (Rumex crispus - RUMCR), Μολόχα (Malva sylvestris - MALSI). Μετρίως ευαίσθητα: Αγριοράδικο (Taraxacum officinale - TAROF), Πεντάνευρο (Plantago lanceolate - PLALA) Στελλάρια (Stellaria media - STEME). Χειμερινά σιτηρά Μετρίως ευαίσθητα Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE), Κολλιτσίδα μεγαλόκαρπη (Galium aparine - GALAP), Πολυκόμπι (Polygonum aviculare - POLAV). Αραβόσιτος Ευαίσθητα Αγριοντοματιά (Solanum nigrum - SOLNI), Τάτουλας (Datura stramonium - DATST).
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
fluroxypyr- meptyl Άθροισμα της ουσίας fluroxypyr, των αλάτων του, των εστέρων του και των συζεύξεων του, που εκφράζονται ως fluroxypyr 0.05 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)