Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ

Χρήση του ζιζανιοκτόνου TONALE

TONALE

Terbuthylazine 37.5% / Mesotrione 7.5% / Clomazone 4%

Μικτής μορφής CS και SC (ZC) / Βοηθητικές ουσίες: 54.78%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Σετάρια (Setaria sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βέλιουρας Από Σπόρο (Sorghum halepense)
Αγριομπαμπακιά (Abutilon theophrasti)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βλήτο (Amaranthus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοπιπεριά (Persicaria maculosa)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ζωχός (Sonchus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καλινσόγκα (Galinsoga parviflora)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
150-200 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Προφυτρωτικά
Προφυτρωτικά BBCH 00-09 ή Νωρίς μεταφυτρωτικά στο στάδιο των 2-6 φύλλων BBCH 12-16
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Μη εφαρμόσιμο
Για την καλλιέργεια "ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό προφυτρωτικό ή μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο ευρέως φάσματος με υπολειμματική δράση για την αντιμετώπιση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Το ΤΟΝΑLE είναι μείγμα 3 δραστικών ουσιών (clomazone + terbuthylazine + mesotrione). Η δ.ο. clomazone είναι διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο που απορροφάται από τις ρίζες και τους νεαρούς βλαστούς των ζιζανίων στόχων και μετακινείται στο πάνω μέρος του φυτού. Δρα αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση της χλωροφύλλης και των καροτινοειδών. Η δ.ο. terbuthylazine απορροφάται κυρίως από τις ρίζες και μεταφέρεται στα φύλλα όπου παρεμποδίζει τη φωτοσύνθεση. Η δ.ο. mesotrione παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση της πλαστοκινόνης και των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-HPPD.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό και ψιλοχωματισμένο.
1.Ψεκάστε σε καλά προετοιμασμένο επίπεδο έδαφος, χωρίς σβώλους.
2.Η δράση του προϊόντος στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική
υγρασία. Εάν δεν βρέξει σε 7-10 ημέρες μετά την εφαρμογή, συνιστάται άρδευση περίπου 10 mm νερού για την ενσωμάτωση – ενεργοποίηση του σκευάσματος στο έδαφος.
3.Ομοιόμορφη σπορά σε βάθος τουλάχιστον 3-4 cm για όλες τις καλλιέργειες, ώστε να μη μένουν σπόροι ακάλυπτοι.
4.Σε ελαφριά εδάφη χρησιμοποιείτε τις χαμηλότερες δόσεις.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Ψεκάστε σε καλά προετοιμασμένο επίπεδο έδαφος, χωρίς σβώλους. 2.Η δράση του προϊόντος στις επιφανειακές εφαρμογές επηρεάζεται σημαντικά από την εδαφική υγρασία. Εάν δεν βρέξει σε 7-10 ημέρες μετά την εφαρμογή, συνιστάται άρδευση περίπου 10 mm νερού για την ενσωμάτωση – ενεργοποίηση του σκευάσματος στο έδαφος. 3.Ομοιόμορφη σπορά σε βάθος τουλάχιστον 3-4 cm για όλες τις καλλιέργειες, ώστε να μη μένουν σπόροι ακάλυπτοι. 4.Σε ελαφριά εδάφη χρησιμοποιείτε τις χαμηλότερες δόσεις.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Η δράση του προϊόντος εκδηλώνεται κατά το φύτρωμα των ζιζανίων τα οποία ευρίσκονται στα επιφανειακά στρώματα του εδάφους. Για επαύξηση της εκλεκτικότητας συνιστάται η σπορά
των καλλιεργειών να γίνεται στο συνιστώμενο βάθος σποράς. Σε πολύ επιφανειακά τοποθετούμενους σπόρους καλλιεργειών σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων μετά την σπορά η εκλεκτικότητα του ενδεχομένως να μειωθεί.
• Μπορεί να παρατηρηθούν παροδικά συμπτώματα λεύκανσης στην καλλιέργεια τα οποία εξαφανίζονται εβδομάδες, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση της καλλιέργειας.

Mesotrione:
Η εφαρμογή καρβαμιδικών και των οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων πρέπει να απέχει τέσσερις (4) εβδομάδες πριν ή μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Terbuthylazine (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)0.02 mg/kg
Mesotrione 0.01 mg/kg
Clomazone 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09