Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CALLISTO 10 SC

Mesotrione 10%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 90.07%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CALLISTO 10 SC για χρηση σε ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετησίων πλατυφύλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. Τα ζιζανιοκτόνα της ομάδας των τρικετονών παρεμποδίζουν τη βιοσύνθεση των καροτινοειδών με δράση στο ένζυμο 4-ΗΡΡD.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός φυλλώματος με πίεση 2-3 Αtm, υπό συνεχή ανάδευση, με τα συνήθη ψεκαστικά με 25-30 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα με μπεκ τύπου σκούπας. Βεβαιωθείτε ότι τα ψεκαστικά έχουν ρυθμιστεί σωστά πριν την εφαρμογή. Συνιστάται η χρησιμοποίηση του μικρότερου όγκου νερού και στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο (όταν τα ζιζάνια θα έχουν αναπτυχθεί) να χρησιμοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος νερού.
Σε υψηλότερες δόσεις (μέχρι 150κεκ/στρέμμα) περιορίζει την ανάπτυξη ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων και κύπερης.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας

Όταν υπάρχει συνεχόμενη καλλιέργεια αραβοσίτου, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του Mesotrione, για περισσότερες από 2 συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους. Συνιστάται η εναλλαγή του με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης καθώς και η εναλλαγή των καλλιεργειών.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος στην ίδια καλλιεργητική περίοδο.
-Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη) και την επόμενη άνοιξη ηλίανθος, αφού προηγηθεί βαθειά άροση.
- να μην σπέρνονται βαμβάκι πριν περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες και ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν τουλάχιστον 20 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Πρόσβαση των ζώων μετά από 12 ημέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: Σε υψηλότερες δόσεις (μέχρι 150κεκ/στρέμμα) περιορίζει την ανάπτυξη ετησίων αγρωστωδών ζιζανίων και κύπερης. Διαχείριση Ανθεκτικότητας Όταν υπάρχει συνεχόμενη καλλιέργεια αραβοσίτου, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του Mesotrione, για περισσότερες από 2 συνεχόμενες καλλιεργητικές περιόδους. Συνιστάται η εναλλαγή του με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης καθώς και η εναλλαγή των καλλιεργειών. Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία εφαρμόσθηκε το ζιζανιοκτόνο, στο ίδιο χωράφι μπορεί να ξανασπαρθεί μόνο αραβόσιτος στην ίδια καλλιεργητική περίοδο. -Στο χωράφι που χρησιμοποιήθηκε το ζιζανιοκτόνο μπορεί το φθινόπωρο να σπαρθούν χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη) και την επόμενη άνοιξη ηλίανθος, αφού προηγηθεί βαθειά άροση. - να μην σπέρνονται βαμβάκι πριν περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες και ζαχαρότευτλα, πατζάρι, σπανάκι, αρακάς, φασόλι και σόγια πριν περάσουν τουλάχιστον 20 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου. Πρόσβαση των ζώων μετά από 12 ημέρες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2033
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09