Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

YALOS

Clodinafop-propargyl propargyl 3% / pinoxaden 3% / Clonquintocet-mexyl 0.75%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 93.56%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΜΑΛΑΚΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του YALOS για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΜΑΛΑΚΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο των αγρωστωδών ζιζανίων στο σιτάρι και τη σίκαλη. Απορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων και μετακινείται στον μεριστωματικό ιστό όπου δρα παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων και την κυτταρική διαίρεση. Το pinoxaden, ανήκει χημική ομάδα των phenylpyrazolin και δρα παρεμποδίζοντας τη δράση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για τη βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων. To clodinafop-propargyl, ανήκει στη χημική ομάδα των aryloxyphenoxy propionic παραγώγων που ονομάζονται κοινώς “FOPS”, τα οποία δρουν παρεμποδίζοντας τη σύνθεση του ενζύμου Acetyl- CoA- Carboxylase (ACCase), απαραίτητο ένζυμο για την βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός καθολικός ψεκασμός φυλλώματος. Όγκος ψεκαστικού υγρού 10-40 λίτρα νερό στο στρέμμα, με ψεκαστήρες όλων των τύπων και μπεκ τύπου σκούπας. Ψεκάστε υπό συνεχή ανάδευση.
1.Να εφαρμόζεται την Άνοιξη μόνο για χειμερινά σιτηρά.
2.Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την
ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη.
3.Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα, να εφαρμόζετε το σκεύασμα σε ζιζάνια που βρίσκονται σε φάση έντονης / ενεργής ανάπτυξη. Μην εφαρμόζετε το προϊόν όταν τα ζιζάνια είναι σε κατάσταση στρες.
4.Για τον έλεγχο των ζιζανίων Lolium rigidum και Lolium multiflorum, συνιστάται η εφαρμογή της
μέγιστης δοσολογίας.
*Δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση του σκευάσματος στη σίκαλη. Πριν τη χρήση του στη σίκαλη να προηγείται η δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα.
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό, να γίνεται εναλλαγή με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης και να γίνεται εφαρμογή
κατάλληλων γεωργικών πρακτικών όπως η αμειψισπορά ή η ψευδοσπορά.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Να εφαρμόζεται την Άνοιξη μόνο για χειμερινά σιτηρά. 2.Εφαρμόστε το προϊόν σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που είναι προσβεβλημένες ή είναι ταλαιπωρημένες από το κρύο ή την ξηρασία, γιατί η αποτελεσματικότητα μπορεί να μην είναι η βέλτιστη. 3.Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα, να εφαρμόζετε το σκεύασμα σε ζιζάνια που βρίσκονται σε φάση έντονης / ενεργής ανάπτυξη. Μην εφαρμόζετε το προϊόν όταν τα ζιζάνια είναι σε κατάσταση στρες. 4.Για τον έλεγχο των ζιζανίων Lolium rigidum και Lolium multiflorum, συνιστάται η εφαρμογή της μέγιστης δοσολογίας. *Δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση του σκευάσματος στη σίκαλη. Πριν τη χρήση του στη σίκαλη να προηγείται η δοκιμαστική εφαρμογή του σε μικρή κλίμακα. Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό, να γίνεται εναλλαγή με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης και να γίνεται εφαρμογή κατάλληλων γεωργικών πρακτικών όπως η αμειψισπορά ή η ψευδοσπορά.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Το YALOS Χρησιμοποιεί την εγκρίση κυκλοφορίας του σκευάσματος TRAXOS 60 EC
Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09