Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

CORUM SL

Bentazone 48% / Imazamox 2.24%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 41.7%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΠΙΖΕΛΙΑ (ΑΡΑΚΑΣ) ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Μαύρο Σινάπι
Καψέλλα
(Brassica nigra)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)
Αγριομπαμπακιά (Abutilon theophrasti)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ασπροκέφαλος (Ammi majus)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βλήτο (Amaranthus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium album)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Τάτουλας (Datura stramonium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καπνόχορτο (Fumaria sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καπνόχορτο (Matricaria sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγροϊβίσκος (Hibiscus trionum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Κοινή Παπαρούνα (Papaver rhoeas)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Πολυκόμπι (Polygonum aviculare)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λαπάτσα (Polygonum lapathifolium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοπιπεριά (Polygonum persicaria)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Περικοκλάδα Ετήσια (Polygonum convolvulus)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ημερο Σινάπι (Sinapis alba)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Σισύμπριο (Sisymbrium sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Ζωχός (Sonchus sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Βερόνικα (Veronica sp.)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Καλινσόγκα (Galinsoga parviflora)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
Λουβουδιά (Chenopodium ficifolium)(χρήση ήσσονος σηµασίας)
125 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια, Χρήση ησσονος σηµασίας ζιζάνια (όσα αναφέρουν τη σχετική ένδειξη),
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Μεταφυτρωτικά
Εφαρμόστε νωρίς μεταφυτρωτικά, όταν η καλλιέργεια είναι στο στάδιο των 2-3 πραγματικών φύλλων (2ο πλήρες φύλλο – 1 τριπλό φύλλο) και τα δικοτυλήδονα ζιζάνια είναι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης. Μην εφαρμόζετε πέραν του σταδίου ανάπτυξης των πλευρικών βλαστών της καλλιέργειας. Η προσθήκη του DASH HC, στη δόση των 250-300 κ.εκ. ανά 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος βελτιώνει τη δράση του CORUM στα ζιζάνια-στόχους, ιδιαίτερα σε συνθήκες δύσκολες για την εφαρμογή.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 35
Για την καλλιέργεια "ΜΠΙΖΕΛΙΑ (ΑΡΑΚΑΣ) ΥΠΑΙΘΡΟΥ": Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για χρήση "ήσσονος σημασίας" όπως φαίνεται στη παραπάνω σχετική λιστα με τις δόσεις εφαρμογής του σκευάσματος.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CORUM είναι μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον Αρακά, το Φασόλι, το Φασολάκι και τη σόγια. Απορροφάται τόσο από το φύλλωμα όσο και από το ριζικό σύστημα των φυτών και από εκεί μεταφέρεται διασυστηματικά στα σημεία ανάπτυξης των ευαίσθητων ζιζανίων. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί αρχικά ανάσχεση της ανάπτυξής τους, κιτρίνισμα και νέκρωση του φυλλώματος και τελικά νέκρωση των φυτών που πραγματοποιείται εντός 1-2 εβδομάδων περίπου.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
1. Στον Αρακά και τη Σόγια, σε περιπτώσεις έντονης προσβολής, σε συνθήκες στρες των ζιζανίων ή όταν αυτά βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης που είναι οριακά για την ευαισθησία τους στο σκεύασμα, χρησιμοποιήστε 500 κ.εκ. DASH HC ανά 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος.
2. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής μπορεί να διαιρεθεί εξίσου σε 2 εφαρμογές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στα ακόλουθα φαινολογικά στάδια των καλλιεργειών: 1ο πραγματικό φύλλο για τη σόγια, 1ο πλήρες φύλλο για τον αρακά, 2 πλήρη φύλλα για το φασόλι.
3. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ζιζανιοκτόνος δράση, το CORUM πρέπει να εφαρμόζεται σε ζιζάνια υπό έντονη ανάπτυξη και μάλιστα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Επίσης, δεν πρέπει να βρέξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες μετά την εφαρμογή του, προκειμένου το προϊόν να απορροφηθεί από τα ευαίσθητα ζιζάνια σε ικανή ποσότητα.
4. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή αποτελεσματικότητα εναντίον των ζιζανίων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με το επιφανειοδραστικό σκεύασμα DASH HC, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες.
• Μην υπερβαίνετε τη δόση των 100 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος.
• Ειδικά στη σόγια και παρουσία ζιζανίων ανθεκτικών σε ζιζανιοκτόνα – αναστολείς της ALS, δε θα πρέπει να υπερβαίνεται η δόση των 125 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος, για λόγους διαχείρισης της ανθεκτικότητας.
Σε περίπτωση αντικατάστασης της προστατευόμενης καλλιέργειας, μπορεί να γίνει σπορά φασολιών, αρακά, μηδικής, ρεβιθιού, τριφυλλιού, μαρουλιού και ραδικιού.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες για τη σπορά λάχανου, κριθαριού, πατάτας, τομάτας και ποικιλιών/υβριδίων αραβοσίτου ή ηλίανθου που δεν είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά στα ιμιδαζολινονικά ζιζανιοκτόνα.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες και κάνετε άροση του εδάφους πριν τη σπορά ζαχαρότευτλων ή ελαιοκράμβης.
Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και κατάλληλες μπότες εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής μετά τον ψεκασμό και πριν στεγνώσει η ψεκασμένη επιφάνεια των φυτών.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Στον Αρακά και τη Σόγια, σε περιπτώσεις έντονης προσβολής, σε συνθήκες στρες των ζιζανίων ή όταν αυτά βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης που είναι οριακά για την ευαισθησία τους στο σκεύασμα, χρησιμοποιήστε 500 κ.εκ. DASH HC ανά 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος. 2. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής μπορεί να διαιρεθεί εξίσου σε 2 εφαρμογές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στα ακόλουθα φαινολογικά στάδια των καλλιεργειών: 1ο πραγματικό φύλλο για τη σόγια, 1ο πλήρες φύλλο για τον αρακά, 2 πλήρη φύλλα για το φασόλι. 3. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ζιζανιοκτόνος δράση, το CORUM πρέπει να εφαρμόζεται σε ζιζάνια υπό έντονη ανάπτυξη και μάλιστα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Επίσης, δεν πρέπει να βρέξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες μετά την εφαρμογή του, προκειμένου το προϊόν να απορροφηθεί από τα ευαίσθητα ζιζάνια σε ικανή ποσότητα. 4. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή αποτελεσματικότητα εναντίον των ζιζανίων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με το επιφανειοδραστικό σκεύασμα DASH HC, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες. • Μην υπερβαίνετε τη δόση των 100 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος. • Ειδικά στη σόγια και παρουσία ζιζανίων ανθεκτικών σε ζιζανιοκτόνα – αναστολείς της ALS, δε θα πρέπει να υπερβαίνεται η δόση των 125 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος, για λόγους διαχείρισης της ανθεκτικότητας. Σε περίπτωση αντικατάστασης της προστατευόμενης καλλιέργειας, μπορεί να γίνει σπορά φασολιών, αρακά, μηδικής, ρεβιθιού, τριφυλλιού, μαρουλιού και ραδικιού. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες για τη σπορά λάχανου, κριθαριού, πατάτας, τομάτας και ποικιλιών/υβριδίων αραβοσίτου ή ηλίανθου που δεν είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά στα ιμιδαζολινονικά ζιζανιοκτόνα. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες και κάνετε άροση του εδάφους πριν τη σπορά ζαχαρότευτλων ή ελαιοκράμβης. Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και κατάλληλες μπότες εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής μετά τον ψεκασμό και πριν στεγνώσει η ψεκασμένη επιφάνεια των φυτών.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις προτεινόμενες καλλιέργειες και δόσεις
εφαρμογής. Είναι δυνατόν να παρατηρηθούν ορισμένα παροδικά, ήπια συμπτώματα φυτοτοξικότητας σε ιδιαίτερες φυσιολογικές ή/και κλιματολογικές συνθήκες.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Δοχείο- 950 κ.εκ., 1 λίτρο, 5 λίτρα, 9.5 λίτρα, 10 λίτρα-HDPE.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2019
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09