Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

LASER 480 SC

Spinosad 48%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 48.19%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του LASER 480 SC για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το spinosad είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με προληπτική και θεραπευτική δράση για την αντιμετώπιση εντόμων των τάξεων Lepidoptera, Diptera Siphonaptera, Thysanoptera, και κάποια Coleoptera σε διάφορες καλλιέργειες και δευτερευόντως για μυζητικά έντομα και ακάρεα. Το spinosad δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων δεσμεύοντας τους υποδοχείς της ακετυλοχολίνης και προκαλεί παρατεταμένη ενεργοποίησή τους, εξαιτίας της οποίας το έντομο παραλύει λόγω νευρομυϊκής κόπωσης. Η παράλυση είναι μη αναστρέψιμη και ο θάνατος των εντόμων επέρχεται μέσα σε 3 ημέρες.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμόζεται με ψεκασμό καλύψεως φυλλώματος.
*H δόση είναι ανάλογη της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων.
**Συνιστάται συνδυασμός με παραφινικό λάδι στη δόση 250 κ.εκ./hl στην αχλαδιά για αντιμετώπιση της ψύλλας Psylla pyri, για αύξηση της αποτελεσματικότητας.
***Στην τομάτα, αγρού και θερμοκηπίου, για την αντιμετώπιση του φυλλορύκτη, το LASER 480 SC μπορεί να εφαρμοστεί στη δόση 35-50 κ.εκ./ σκευάσματος/hl σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι στη δόση 300 κ.εκ./hl. Επανάληψη εφαρμογής εφόσον βρέξει μέσα σε 4 ώρες.
****Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι (20-25 κ.εκ./hl LASER 480 SC + 250- 300 κ.εκ./hl παραφινικό λάδι).
****Να γίνεται εναλλαγή σκευασμάτων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας του εντόμου.
1.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
2.Η χρήση στην καλλιέργεια του μαρουλιού αναφέρεται στις ακόλουθες δευτερεύουσες χρήσεις: Κατσαρά μαρούλια, Μαρούλια σαλάτες, Κεφαλωτά μαρούλια, Κοινά μαρούλια.
3.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στην καλλιέργεια της τομάτας (Υ) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: *H δόση είναι ανάλογη της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων. **Συνιστάται συνδυασμός με παραφινικό λάδι στη δόση 250 κ.εκ./hl στην αχλαδιά για αντιμετώπιση της ψύλλας Psylla pyri, για αύξηση της αποτελεσματικότητας. ***Στην τομάτα, αγρού και θερμοκηπίου, για την αντιμετώπιση του φυλλορύκτη, το LASER 480 SC μπορεί να εφαρμοστεί στη δόση 35-50 κ.εκ./ σκευάσματος/hl σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι στη δόση 300 κ.εκ./hl. Επανάληψη εφαρμογής εφόσον βρέξει μέσα σε 4 ώρες. ****Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με παραφινικό λάδι (20-25 κ.εκ./hl LASER 480 SC + 250- 300 κ.εκ./hl παραφινικό λάδι). ****Να γίνεται εναλλαγή σκευασμάτων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας του εντόμου. 1.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος». 2.Η χρήση στην καλλιέργεια του μαρουλιού αναφέρεται στις ακόλουθες δευτερεύουσες χρήσεις: Κατσαρά μαρούλια, Μαρούλια σαλάτες, Κεφαλωτά μαρούλια, Κοινά μαρούλια. 3.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στην καλλιέργεια της τομάτας (Υ) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του βιολογικού εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)