Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PREMIUS 2,5 WG

Lambda cyhalothrin 2.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 97.22%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του PREMIUS 2,5 WG για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το PREMIUS 2.5 WG είναι ευρέως φάσµατος πυρεθρινοειδές εντοµοκτόνο και δρα δι’ επαφής και διά στοµάχου, µε προληπτική και κατασταλτική δράση για την αντιµετώπιση µυζητικών καθώς και µασητικών εντόµων σε διάφορες καλλιέργειες. ∆ρα στο νευρικό σύστηµα των εντόµων, παρεµποδίζοντας το κλείσιµο των διόδων Na+ στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα µια συνεχή νευροµυική µεταφορά µηνυµάτων, πράγµα που οδηγεί σε υπερδιέγερση, παράλυση και θάνατο των εντόµων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασµός φυλλώµατος.
1.Ο µέγιστος αριθµός των εφαρµογών στο βαµβάκι είναι συνολικά 2 για όλους τους εχθρούς.
*Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας στις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς, αμπελιού και ελιάς και από τη χρήση του σκευάσματος. Για αυτές τις χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Παρατηρήσεις: Η χρήση στην καλλιέργεια κουνουπίδι θα χορηγηθεί όταν καθοριστούν στον κανονισµό 396/2005 MRLs σύµφωνα µε την παρακάτω ΟΓΠ. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άµεσα την αρµόδια αρχή.
Διαχείριση της ανθεκτικότητας:
-Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών µεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσµός των εντόµων και να µειώνεται ο αριθµός των εφαρµογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσµατικό έλεγχο.
-Εφαρµογές µόνο όταν είναι απαραίτητο µε βάση τα πιθανά υφιστάµενα όρια οικονοµικής ζηµιάς.
-Το σκεύασµα θα πρέπει να εφαρµόζεται στις προτεινόµενες δόσεις και µε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και οµοιόµορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας µε το ψεκαστικό υγρό.
-Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρµογές µε PREMIUS 2,5 WG. Το σκεύασµα να εφαρµόζεται σε εναλλαγή µε εντοµοκτόνα από άλλη οµάδα µε διαφορετικό τρόπο δράσης από τις πυρεθρίνες.
Να διενεργείται συστηµατικός έλεγχος των πληθυσµών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόµενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις µειωµένης αποτελεσµατικότητας, οι εφαρµογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται µε σκευάσµατα διαφορετικής οµάδας.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Ο µέγιστος αριθµός των εφαρµογών στο βαµβάκι είναι συνολικά 2 για όλους τους εχθρούς. *Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας στις καλλιέργειες μηλιάς, αχλαδιάς, ροδακινιάς, αμπελιού και ελιάς και από τη χρήση του σκευάσματος. Για αυτές τις χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Παρατηρήσεις: Η χρήση στην καλλιέργεια κουνουπίδι θα χορηγηθεί όταν καθοριστούν στον κανονισµό 396/2005 MRLs σύµφωνα µε την παρακάτω ΟΓΠ. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άµεσα την αρµόδια αρχή. Διαχείριση της ανθεκτικότητας: -Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών µεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσµός των εντόµων και να µειώνεται ο αριθµός των εφαρµογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσµατικό έλεγχο. -Εφαρµογές µόνο όταν είναι απαραίτητο µε βάση τα πιθανά υφιστάµενα όρια οικονοµικής ζηµιάς. -Το σκεύασµα θα πρέπει να εφαρµόζεται στις προτεινόµενες δόσεις και µε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και οµοιόµορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας µε το ψεκαστικό υγρό. -Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρµογές µε PREMIUS 2,5 WG. Το σκεύασµα να εφαρµόζεται σε εναλλαγή µε εντοµοκτόνα από άλλη οµάδα µε διαφορετικό τρόπο δράσης από τις πυρεθρίνες. Να διενεργείται συστηµατικός έλεγχος των πληθυσµών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόµενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις µειωµένης αποτελεσµατικότητας, οι εφαρµογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται µε σκευάσµατα διαφορετικής οµάδας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 30/06/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
KAPPA AGRO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Αιγαίου 92
55133
Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
TEL: 2310 79738
e-mail: info@kappa-agro.gr