Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

DIPEL 2X

Bacillus thuringiensis 64%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 36%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του DIPEL 2X για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση προνυμφών των λεπιδοπτέρων. Το προϊόν δρα από στομάχου και πρέπει να καταποθεί από τις προνύμφες για να είναι αποτελεσματικό. Λίγες ώρες μετά την κατάποση, οι προνύμφες παύουν να τρέφονται και πεθαίνουν τις επόμενες μέρες.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος.
*Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στις καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος.
1.Ψεκάστε μόλις φανούν οι νεαρές προνύμφες και παρατηρηθούν οι πρώτες ζημιές και επαναλάβετε κατά διαστήματα ώστε ο πληθυσμός να κρατηθεί χαμηλός. Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα. Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές μέρες.
2.Μη ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά τον ψεκασμό τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί.
3.Όταν εμφανιστούν τα μεγαλύτερα στάδια της προνύμφης, εφαρμογές με χρήση χημικών εντομοκτόνων ή άλλων παρασιτοκτόνων μπορεί να είναι απαραίτητες.
Συνθήκες εφαρμογής: *Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα κατά του Spodoptera frugiperda στις καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος. 1.Ψεκάστε μόλις φανούν οι νεαρές προνύμφες και παρατηρηθούν οι πρώτες ζημιές και επαναλάβετε κατά διαστήματα ώστε ο πληθυσμός να κρατηθεί χαμηλός. Χρειάζεται καλό λούσιμο όλης της φυλλικής επιφάνειας γιατί οι προνύμφες πρέπει να καταπιούν το σκεύασμα. Μετά την κατάποση οι κάμπιες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές μέρες. 2.Μη ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή. Εάν βρέξει (σε διάστημα 7-10 ημερών) μετά τον ψεκασμό τότε αυτός πρέπει να επαναληφθεί. 3.Όταν εμφανιστούν τα μεγαλύτερα στάδια της προνύμφης, εφαρμογές με χρήση χημικών εντομοκτόνων ή άλλων παρασιτοκτόνων μπορεί να είναι απαραίτητες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του βιολογικού εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07