Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MONKONDA 1.5 GR

Tefluthrin 1.5%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 98.37%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του MONKONDA 1.5 GR για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο. Καταπολεμά έντομα εδάφους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία των διαύλων ιόντων νατρίου (sodium channel modulator) προκαλώντας παρατεταμένο άνοιγμα αυτών που οδηγεί σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος, διακοπή της διατροφής, παράλυση και τελικά το θάνατο του εντόμου. Δρα δι' επαφής μέσω της απορρόφησής του από την επιδερμίδα, αλλά έχει και κάποια δράση δια του στομάχου. Δεν είναι διασυστηματικό αλλά έχει δράση με ατμούς. Έχει γρήγορη αρχική δράση (knockdown effect) και αρκετή υπολειμματική διάρκεια. Επιπλέον, λόγω των ατμών που δημιουργούνται στην εδαφική ζώνη, τα έντομα απομακρύνονται και δεν πλησιάζουν τα φυτά στη γραμμή εφαρμογής.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμογή απευθείας στο έδαφος πριν ή κατά τη σπορά ή τη φύτευση, ταυτόχρονα με την δημιουργία οπής και την τοποθέτηση του σπόρου ή φυτού με κατάλληλο κοκκοδιανομέα. To βάθος της ενσωμάτωσης του σκευάσματος εξαρτάται από την καλλιέργεια.
1.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα του σκευάσματος σε 3 ημερολογιακά έτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 1220 γραμ. ανά στρέμμα.
2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του αναμενόμενου επιπέδου προσβολής και του ιστορικού της περιοχής.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα του σκευάσματος σε 3 ημερολογιακά έτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 1220 γραμ. ανά στρέμμα. 2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του αναμενόμενου επιπέδου προσβολής και του ιστορικού της περιοχής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09